Городненська громада
Одеська область, Болградський район

Віталій Коваль обговорив з Тимчасовим повіреним у справах Посольства США в Україні Джоном Гінкелем співпрацю в агросекторі

Дата: 21.10.2024 19:23
Кількість переглядів: 7

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Віталій Коваль обговорив з Тимчасовим повіреним у справах Посольства США в Україні Джоном Гінкелем співпрацю в агросекторі

Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль зустрівся з Тимчасовим повіреним у справах Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні Джоном Гінкелем.

У зустрічі також взяли участь заступниця Міністра Оксана Осьмачко, директор місії USAID в Україні Джулі Конен та аташе Посольства США в Україні з аграрних питань Меган Френсіс.

Віталій Коваль подякував американським партнерам за залученість до забезпечення продовольчої безпеки. Зокрема, участь в гуманітарній ініціативі Президента України Володимира Зеленського «Grain From Ukraine», в рамках якої українське зерно отримують країни африканського континенту. Та підтримку «Шляхів солідарності», через які експортується українська продукція. А також за проєкти Агентства США з міжнародного розвитку, які направлені на підтримку аграрної галузі України - USAID АГРО, USAID Harvest та USAID «ГОВЕРЛА».

Сторони обговорили питання двосторонньої співпраці в сфері сільського господарства, забезпечення світової продовольчої безпеки та підтримки українських аграріїв.

За словами Віталія Коваля, в України і США є багато спільних точок співпраці, зокрема, в агросекторі. У першу чергу, що стосується забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

Міністр наголосив, що необхідно розвіяти міфи і дезінформацію, яку розповсюджує ворог щодо українського агросектору. Спільно з США, ЄС та міжнародними партнерами боротися проти дезінформації та оперувати даними, а не емоціями.

«Важливо посилювати протидію дезінформації про українську продукцію, яка йде на експорт. Наприклад, про те, що наша продукція завалює ринок Європи, що вона неякісна, що ми демпінгуємо ціни і так далі. Про спільну боротьбу проти такої дезінформації ми домовились із європейськими міністрами сільського господарства під час нещодавніх робочих поїздок в Європу. Допомогти у цьому закликаю і американських колег», - зазначив Віталій Коваль.

Міністр також розповів про пріоритети Мінагрополітики. Це, зокрема, європейська інтеграція. Біля 60% питань в процесі євроінтеграції належать до аграрної сфери.

Він підкреслив - агросектор - ключовий драйвер економіки. Тому треба адаптувати наше законодавство і аграрну продукцію до стандартів ЄС. Щоб зайняти своє місце в цій сфері у складі європейської сімʼї. ЄС повинен сприймати Україну як потужного партнера в забезпеченні продовольчої безпеки.

U.S. Embassy Kyiv Ukraine

USAID Ukraine - USAID Україна

Більше новин - https://is.gd/m73h2Q


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь