«Кожного року вирощувати сою стає все цікавіше», — ділиться Віталій Мороз, головний агроном ТОВ «Україна» на Тернопільщині.
«Кожного року вирощувати сою стає все цікавіше», — ділиться Віталій Мороз, головний агроном ТОВ «Україна» на Тернопільщині.
В умовах великого господарства, де обробляється 15 тис. га і вирощують озиму пшеницю, ріпак, ячмінь, сою та багато інших культур, він постійно зіштовхується з новими викликами.
Цього року соя виявилася особливо вразливою до шкідників і хвороб. Після спекотної погоди на посівах з'явилися кліщі, які вимагали термінового застосування акарицидів, а також проявились бактеріози, що деякі фермери плутали з дефіцитом калію.
«Це ще одна ознака того, що потрібно закладати демопосіви. Бо деякі сорти виявились стійкими до хвороби, а деякі — піддались впливу. Завдяки таким демопосівам ми можемо краще розуміти, які сорти сої мають найвищу стійкість до хвороб, і впроваджувати ефективніші технології вирощування», — зазначає Віталій Мороз.
Про виклики та інновації у вирощуванні сої читайте за посиланням
https://kurkul.com/.../1647-vitaliy-moroz-kojnogo-roku....