Колишній підприємець із Києва виготовляє крафтові сири за швейцарською рецептурою у селі на Черкащині
Колишній підприємець із Києва виготовляє крафтові сири за швейцарською рецептурою у селі на Черкащині
Три роки тому Валентин Чермалих вирішив продовжити сімейну справу — розвивати молочну ферму та сироварню. Наразі у його господарстві 12 голів ВРХ, з яких шість — дійні корови, а решта — молоді телиці та бик.
Валентин адаптує західні рецептури сиру під українські умови, маючи мрію створити «чернишівський» сир. Наразі виготовляють шість видів сиру, назви яких вигадує родина: «справжній», «класичний», «вершковий» та інші. Зараз на фермі дозріває близько 500-600 кг сиру, який скоро буде готовий до споживання.
Джерело: Суспільне Черкаси