Відбувся завершальний регіональний форум в межах реформи шкільного харчування.

Дата: 10.04.2024 19:32
Кількість переглядів: 18

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Відбувся завершальний регіональний форум в межах реформи шкільного харчування. ✅

Підсумували черговий етап роботи над реформою – каскадне навчання – коли регіони вчилися один в одного запроваджувати нові стандарти.

Попри виклики повномасштабної війни спільними зусиллями працюємо над тим, щоб забезпечити українських дітей якісним, здоровим, збалансованим гарячим харчуванням.

Позиція МОЗ у цій сфері незмінна: Щоби виростити міцну націю, потрібно навчати дітей бути здоровими змалечку.

❝ 9 з 10 передчасних смертей в Україні спричинені неінфекційними захворюваннями, серед них – і серцево-судинні. Знизити ризики розвитку більшості таких хвороб допомагає здорове харчування і регулярна фізична активність. Та це – навички, яких потрібно набути. Реформа шкільного харчування, яка впроваджується за ініціативи першої леді Олена Зеленська, якраз і націлена на те, щоб допомогти дітям сформувати навички здорового харчування та прищепити культуру здорового способу життя вже в дитинстві, що дозволить уникнути проблем зі здоров’ям у дорослому віці ❞, – зазначає міністр охорони здоровʼя Viktor Liashko.

👉 Якщо говорити про підсумки роботи, то від червня 2023 року відбулися 19 регіональних форумів, у яких взяли участь 2807 учасників, представники 1213 органів управління освітою, 1194 громади, 100 районних військових адміністрацій.

У результаті регіони розробили власні стратегії реформи шкільного харчування на період до 2027 року – з урахуванням місцевих особливостей.

По всій країні модернізуються харчоблоки, обладнуються базові та опорні, будуються фабрики-кухні. Навчаються команди (при чому йдеться не тільки про кухарів, а й про керівників закладів освіти, уповноважених та фахівців з публічних закупівель, медичних і дієтичних сестер, кухарів і шеф-кухарів закладів). Тільки онлайн-навчання на платформі «Прометеус» щодо практичних аспектів вимог харчового законодавства пройшли 49 478 освітян. 🤝


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь