ТОВАРИСТВО ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ ВІДНОВИЛО СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Дата: 19.03.2024 21:04
Кількість переглядів: 22

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

ТОВАРИСТВО ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ ВІДНОВИЛО СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

19 березня під головуванням заступника голови Болградської РВА Олександра Іорданова пройшла спільна нарада координаторів Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України з головами ОТГ, представниками Територіальних центрів соціального обслуговування населення та іншими профільними фахівцями соціальної сфери Болградського району та представниками ДСНС і ЦПМСД у Болградському районі.

Як зазначили представники Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста, пріоритетом на сьогоднішній день є розширення структури організації та відкриття або відновлення роботи нових представництв на території районів Одеської області. Тому обласна організація планує відновлення діяльності Болградської районної організації попередньо з центром в м. Арциз. Керівником організації визначено Олега Герваса. При цьому, його діяльність буде охоплювати всі населені пункти Болградського району.

На нараді було презентовано план розвитку діяльності Болградської районної організації Товариства Червоного Хреста України, до якого входять такі напрямки:

- видача гуманітарних наборів ( продуктових, гігієнічних, постільної білизни та рушників, дитячого харчування тощо) сім’ям внутрішньо переміщених осіб;

- проведення заходів з психосоціальної підтримки, в тому числі для сімей з числа внутрішньо переміщених осіб, зокрема,заходи для дітей з елементами творчості;

- безкоштовна допомога із здійснення догляду та соціально-побутового обслуговування самотніх непрацездатних громадян похилого віку в рамках напряму діяльності «Догляд вдома»;

- проведення інформаційних тренінгів та сесій для населення з питань мінної небезпеки та навчання навичкам першої допомоги;

- організація роботи пункту прокату технічних засобів реабілітації;

- організація роботи мобільних медичних бригад. Наразі така бригада вже працює в Тарутинській ОТГ.

Маючи багатий досвід допомоги найуразливішим категоріям населення, організація серед іншого надає безкоштовну допомогу із здійснення догляду та соціально-побутового обслуговування самотніх непрацездатних громадян похилого віку, які потребують індивідуального догляду через самотність та часткову або повну втрату здатності до пересування й самообслуговування. В рамках цього проєкту організація набирає соціальних працівників - мешканців району, на платній основі.

Координатори профільних проєктів та напрямків діяльності детально розповіли присутнім про основні пріоритети та проєкти організації та скоординували спільну взаємодію з представниками громад району.

У завершенні заходу інструктори організації провели майстер – клас з навчання навичкам першої допомоги з працівниками Болградської РВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь