Городненська громада
Одеська область, Болградський район

Щоб досягти високих показників безпечності виробництва молока, треба застосовувати європейську практику контролю, - Taras Vysotskyi

Дата: 14.03.2024 16:07
Кількість переглядів: 39

Возможно, это изображение 4 человека, люди учатся, отдел новостей и текст

Щоб досягти високих показників безпечності виробництва молока, треба застосовувати європейську практику контролю, - Taras Vysotskyi

В процесі євроінтеграції головна ціль для України – адаптувати нормативне поле в агросекторі, в тому числі щодо виробництва молока, до вимог ЄС. Ще одна важлива частина процесу – впровадження нормативної бази на практиці.

Про це зазначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час вітального слова на вебінарі «Поглиблене розуміння правових аспектів контролю сирого молока в ЄС та роль національних референс-лабораторій».

За словами Тараса Висоцького, для досягнення цих цілей важливо підвищити рівень знань фахівців щодо законодавчих аспектів контролю сирого молока та ролі національної референс-лабораторії.

«Щоб досягти високих показників безпечності виробництва молока, в Україні треба розбудовувати і застосовувати європейську практику референс-лабораторій для контролю якості продукції. Для цього необхідно, щоб кожен виробник розумів, що треба дотримуватися євростандартів і проводити відповідні аналізи продукції. А кожен працівник лабораторій мав високий рівень знань і професійності», - зазначив Тарас Висоцький.

Учасників заходу ознайомили з вимогами законодавства ЄС щодо контролю сирого молока. Зокрема, з критеріями та функціями, які висуваються до європейських національних референс-лабораторій. Також з ключовими результатами та досягненнями запровадження Програми контролю сирого молока в Україні.

У вебінарі взяли участь представники державного сектору, швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), експерти проєкту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та обізнаності у сфері безпечності харчових продуктів, здоров'я та благополуччя тварин в Україні», європейські фахівці референс-лабораторій.

Захід організовано за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що реалізується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві з SAFOSO AG (Швейцарія) та Проєктом ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та обізнаності у сфері безпечності харчових продуктів, здоров'я та благополуччя тварин в Україні».

Довідково. Референс-лабораторія - уповноважена лабораторія, що залучається як третя сторона під час вирішення спірних питань за результатами лабораторних досліджень.

Більше новин - https://1ll.ink/hmVTx


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних