У 2023 році майже на 6% зросли обсяги виробництва молока у сільськогосподарських підприємствах, - Тарас Висоцький

Дата: 10.02.2024 19:29
Кількість переглядів: 20

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

У 2023 році майже на 6% зросли обсяги виробництва молока у сільськогосподарських підприємствах, - Тарас Висоцький

Делегація Мінагрополітики на чолі з першим заступником Міністра Тарасом Висоцьким взяла участь у виїзних комітетських слуханнях «Молочна галузь України: стан, проблеми і шляхи їх вирішення». Засідання відбулося на Київщині.

Захід організовано Комітетом Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики. У слуханнях взяли участь голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, народні депутати України, представники державного сектору, підприємці.

Учасники засідання обговорили основні проблеми молочної галузі. Зокрема, експортні можливості української молочної продукції до ЄС, збільшення собівартості виробництва, питання відновлення потужностей підприємств.

Під час виступу Тарас Висоцький зазначив, що в Україні є стійкий тренд до зростання продуктивності надоїв молока на сільськогосподарських підприємствах. За його словами, є велика перспектива збільшення виробництва молока як для внутрішнього споживання, так і експорту.

«У 2023 році майже на 6% зросли обсяги виробництва молока на сільськогосподарських підприємствах у порівнянні з 2022 роком. Це вселяє впевненість у розвиток молочної галузі в Україні та збільшення експортних можливостей», - зауважив Тарас Висоцький.

За його словами, Україна має досвід успішного експорту молочної продукції в ЄС. Після адаптації українського законодавства до норм ЄС цей ринок буде розширюватися.

Перший заступник Міністра агрополітики повідомив, що наразі є проблеми зі зниженням поголів'я великої рогатої худоби. Але на 2024 рік для аграріїв, які мають від 3 до 100 корів, передбачена державна допомога - 7 тисяч гривень на одну голову.

Крім цього, триває розробка Концепції Державної цільової економічної програми розвитку тваринництва до 2033 року.

Також учасники слухань зустрілися з місцевими виробниками молочної продукції та обговорили з ними ситуацію в галузі та перспективи її розвитку.

Проєкт рекомендацій, підготовлений за результатами комітетських слухань, буде розглянуто на засіданні парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь