МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ: ЗМІЦНЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО ПАРТНЕРСТВА МІЖ ФРАНЦІЄЮ ТА УКРАЇНОЮ

Дата: 08.02.2024 10:52
Кількість переглядів: 23

Фото без описуФото без описуФото без опису

МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ: ЗМІЦНЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО ПАРТНЕРСТВА МІЖ ФРАНЦІЄЮ ТА УКРАЇНОЮ

Україна і Франція поглиблюють співпрацю щодо відновлення української економіки, інфраструктури та залучення проєктного фінансування.

07 лютого 2024 року Одеську область відвідала делегація Французької Республіки на чолі зі Спеціальним уповноваженим Президента Французької Республіки з питань допомоги та відновлення України П’єром Ельброном.

В рамках робочого візиту члени делегації зустрілися із заступником голови Одеської ОВА Андрієм Фігелем та директорами профільних департаментів Одеської обласної державної (військової) адміністрації. Також в роботі взяли участь перший заступник голови Держрибагентства Тарас Кот й начальники міськрайонних управлінь водного господарства півдня Одеської області.

На порядку денному обговорення зміцнення економічного партнерства між Францією та Україною, а також викликів, пов’язаних з відбудовою.

Особливу увагу учасники зустрічі зосередили на питаннях відновлення зрошення в Одеській області. Зазначимо, у рамках дії Регіональної програми розвитку агропромислового комплексу Одеської області на 2019-2023 роки «Аграрна Одещина», було розроблено та виготовлено проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію 12 державних меліоративних об’єктів. На розробку зазначених проєктів, з обласного бюджету витрачено близько 10 млн грн. У кінці 2021 року проєкти пройшли експертизу, де проєктна вартість ремонтно-відновлених робіт становила 700 млн грн.

Розпорядженням голови Одеської обласної державної адміністрації з обласного бюджету виділено кошти на корегування проєктно-кошторисної документації трьох першочергових меліоративних об’єкти, які надалі було профінансовано та розпочато їх реалізацію, а саме:

✅капітальний ремонт магістрального трубопроводу Ташбунарської ЗС Ізмаїльського району Одеської області;

✅реконструкція магістрального каналу Ізмаїльської ЗС Ізмаїльського району Одеської області;

✅реконструкція магістрального каналу Нагірнянської зрошувальної системи Ізмаїльського району Одеської області.

Наразі роботи з реалізації проєктів тривають, та мають бути закінчені до початку поливного сезону 2024.

Зазначимо, модернізація внутрішньогосподарських зрошуваних систем та відновлення працездатності пошкоджених, які ще не втратили свій ресурс, відбуватиметься коштом водокористувачів або міжнародних донорських організацій. З урахуванням змін, що відбулися у сфері гідротехнічної меліорації, найближчим часом всі меліоративні об’єкти заплановано передати з державної власності в управління організаціям водокористувачів (ОВК). На даний час в Одеській області створено та зареєстровано 8 об’єднань водокористувачів. Інші 4 потенційні ОВК, які мають намір об’єднатися проходять початкові етапи створення.

Підсумовуючи зустріч, сторони висловили готовність до подальшої співпраці та домовились розробити алгоритм взаємодії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь