Городненська громада
Одеська область, Болградський район

Захищав Батьківщину з 2015 року: рідні загиблого воїна з Білгород-Дністровського просять підписати петицію про присвоєння йому звання Героя України (посмертно)

Дата: 10.01.2024 11:27
Кількість переглядів: 60

Захищав Батьківщину з 2015 року: рідні загиблого воїна з Білгород-Дністровського просять підписати петицію про присвоєння йому звання Героя України (посмертно)

Фото без опису

Трагічна звістка про те, що Захисник України з Білгород-Дністровського – сержант Осіпов Віктор Юрійович, загинув на Херсонському напрямку, прийшла напередодні Нового Року – 27 грудня 2023 року. Через 9 днів від загибелі сестра Героя, Тетяна Деркач, присвятила у Фейсбук групі «Правда Акермана» Віктору допис. А нещодавно його рідний брат Осіпов Ілля створив петицію з проханням присвоїти почесне звання Героя України (посмертно) Осіпову Віктору Юрійовичу, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Ілля розповів, що Віктор був призваний в АТО у 2015 році, і з того моменту захищав Україну. Військовий пройшов шлях від стрільця та помічника гранатометника до командира гармати, а також неодноразово боронив державу на гарячих точках: Золоте, Гранітне, Мар’їнка тощо.

Фото без опису

Вже під час повномасштабного вторгнення, як командир гармати разом зі своїми підлеглими брав участь у звільненні Одеської (поблизу о. Зміїний), Миколаївської, Херсонської областей і міста Херсон. А після визволення Херсона разом із побратимами боронив Україну в районі Авдіївки, Мар’їнки, а далі знову на рубежі Херсонщини, перебуваючи весь час під щоденним обстрілом противника.

У петиції зазначається, що під керівництвом Віктора Осіпова жоден солдат розрахунку не був вбитий і не отримав значного поранення – його розрахунок вважався одним з найкращих у артилерійській частині. І навіть спромігся зберегти ввірену йому гармату, до якої ставився, як до людини:

«Для нього і хлопців вона була надійною подругою: вся посічена уламками, з перебитою частиною опори. Хоч і пошкоджена, але ніколи не підводила, служила вірою і правдою», – пише Ілля.

Віктор мав вищу юридичну освіту, як розповідає його брат, був розумним, харизматичним, з розвиненою інтуїцією та логікою, а окрім того – мав великий бойовий досвід, що допомагало йому уникати помилок, наносячи максимальної шкоди ворогу. Військовий був зокрема турботливим до побратимів: мав великі організаторські та педагогічні здібності, дбав про солдат, їх побут, допомагав і був завжди поряд.

За дев’ять років служби у ЗСУ він був нагороджений бойовими медалями від Міністерства оборони та ВМС України, мав особисту подяку від Командувача ВМС.

Фото без опису

На жаль, 27 грудня, у зоні бойових дій, його серце не витримало дев’ятирічної напруги і щоденних надзвичайно жорстоких обстрілів.

«Віктор Осіпов був справжнім Воїном, вірним Сином своєї Вітчизни, зразком незламності та міцності українського духу. Поклав життя, щоб його син, родина, близькі, місто Білгород-Дністровський, Одещина, всі ми жили у вільній, заможній, щасливій країні без голодоморів, депортацій, репресій і війн», – підсумував брат полеглого військового.

Як вже згадувала сестра Віктора – Тетяна Деркач, він є не першим в родині самовідданим захисником. Дід військового – герой Другої світової війни Пігулевський Володимир Миколайович, який мав найвищі солдатські нагороди: два ордени Слави, Червоної Зірки та інші, брав участь у звільненні України від німецьких нацистів. Ветеран Другої світової війни не дожив до повномасштабного вторгнення, проте застав службу свого онука, за якого хвилювався та яким пишався.

Фото без опису

У Віктора залишилися 14-річний син та дружина.

Хочемо також звернутися до мешканців нашого регіону – вшанувати пам’ять земляка, підписавши петицію про присвоєння йому почесного звання Героя України (посмертно). Переглянути та підписати петицію можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/215254


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь