Форум «Відновлення та розвиток людського капіталу Одеської області: освіта» зібрав сьогодні на єдиному комунікаційному майданчику представників Міністерства освіти і науки України

Дата: 09.11.2023 16:03
Кількість переглядів: 20

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

♻️Форум «Відновлення та розвиток людського капіталу Одеської області: освіта» зібрав сьогодні на єдиному комунікаційному майданчику представників Міністерства освіти і науки України, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, Одеської обласної військової адміністрації, швейцарсько-українського проєкту DECIDE, Департаменту освіти і науки ОДА, КЗВО «Одеська академія неперервної освіти», Управління Державної служби якості освіти в Одеській області та членів робочої групи з модернізації Стратегії розвитку освіти Одеської області.

До форуму, що проходив у змішаному форматі, також долучилися голови, заступники голів районних військових адміністрацій, сільські, селищні, міські голови та керівники органів управління освітою територіальних громад Одеської області, представники закладів та установ освіти, науки, бізнесу.

Від імені голови Одеської обласної військової адміністрації привітав учасників зібрання заступник голови ОВА Дмитро Радулов, подякувавши Швейцарії та іншим країнам-партнерам, які багато допомагають Україні, в тому числі і нашому регіону в непростий період збройної агресії рф.

На заході йшлося про результати багаторічної плідної співпраці в межах швейцарсько-українського проєкту DECIDE, зокрема й спільно напрацьовану Стратегію розвитку освіти Одеської області 2023-2027 роки. Спікерами форуму детально розглянуто план заходів з її реалізації, спрямований на подолання наслідків повномасштабного російського вторгнення на територію України та розвиток системи освіти у повоєнний період.

Менеджерка швейцарсько-українського проєкту DECIDE Валентина Полторак у своєму виступі зазначила, що важливо побудувати таку систему освіти, у якій учень зможе обрати майбутню професію ще у старших класах. Тому важлива увага наразі приділяється реформі старшої профільної школи. Наша область в пілотному проєкті, тож працюватимемо разом з DECIDE над створенням та розбудовою мережі профільних ліцеїв в кожній громаді.

Проведено панельні дискусії, під час яких розглянуто теми розвитку людського капіталу Одещини, відновлення та розвитку освіти, ресурсного забезпечення в громадах та ін.

✔️Організатори форуму:

● Швейцарсько-український проєкт DECIDE – «Децентралізація для розвитку

демократичної освіти»

● Одеська обласна державна адміністрація (ОВА)

● Агенція регіонального розвитку Одеської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь