Городненська громада
Одеська область, Болградський район

Проголосував проти всіх: як скандальний депутат з Болградського району вчергове принизив болгар української Бессарабії

Дата: 15.09.2023 20:48
Кількість переглядів: 68

Проголосував проти всіх: як скандальний депутат з Болградського району вчергове принизив болгар української Бессарабії

Фото без опису

Вчорашня сесія Болградської міської ради може так і лишилася б однією з багатьох, які відбуваються с певними проміжками часу, якби не результати голосування з дуже болючого для регіону питання –використання української мови. Повністю в протоколі голосування цей пункт звучить наступним чином: «Про затвердження Програми розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя в Болградському районі на 2023-2025 роки».

З присутніх на сесії 27 депутатів 26 вказане питання підтримали. Мабуть, читачі спитають, чому не всі? Невже хтось і досі виступає за використання в політиці, освіті та суспільному житті мови агресора? Так, виявляється є.

Це добре знайомий усім за новорічним зашкваром дворічної давнини депутат від забороненої проросійської партії ОПЗЖ Віталій Градінар. Нічим непримітний депутат райради отримав сумнівну славу, привітавши виборців з Новим роком на фоні увімкненого телевізора, на якому транслювалося привітання президента країни, що менш ніж через два місяці здійснила повномасштабну агресію на Україну.

Ще тоді користувачі соцмереж запропонували позбавити Градінара громадянства та відправити його до країни, привітання президента якої він продемонстрував своїм виборцям. І закликали СБУ звернути увагу на поведінку депутата, на рахунку якого багато провокаційних публікацій.

Але на поточний момент Віталій Градінар не те що не позбавлений громадянства. Він і досі продовжує виконувати обов’язки депутата та створювати чергові зашквари, через які болгар в Україні дехто сприймає як зрадників, які й досі чекають на «звільнення». У цій ситуації буде зайвим казати, що Градинар має болгарське призвище, а отже і представляє болгарську спільноту.

Але чи потрібне болгарам представництво людини, яка принижує їх своїми вчинками? Адже вчорашнє голосування – ще один привід для деяких зайвий раз казати, що болгари не відчувають себе українцями, тому і не хочуть вчити українську мову.

Це вже не кажучи про те, що дякуючи таким, як депутат Градінар, в суспільстві поширена думка про неспроможність болгар вивчити українську мову. Тобто одні люди відкритим текстом висловлюють сумнів у розумових здібностях інших. А останні через це страждають ще більше. Хіба це не приниження?


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь