Щороку, 7 червня, відзначається Всесвітній день безпечності харчових продуктів (World Food Safety Day).
Щороку, 7 червня, відзначається Всесвітній день безпечності харчових продуктів (World Food Safety Day).
Через війну, яку розв’язала Росія, та її негативний вплив на довкілля, питання доступу населення до безпечної та якісної їжі стає критичним. Програма USAID АГРО сприяє посиленню харчової безпеки, аби українці та населення тих країн, які залежні від українського експорту, мали доступ до якісної і безпечної їжі.
Безпека продукції починається з правильного посіву та вирощування. Щоб зробити для аграріїв доступними надійні джерела інформації про симптоми і основні хвороби рослин та способи лікуванняі профілактики: препарати, діючі речовини, норми внесення Програма USAID АГРО підтримала розвиток інформаційного агрегатора «Пестициди під контролем»: agrarii-razom.com.ua/pesticides-under-control. На ресурсі доступні дані про 7723 препарати для більш ніж сотні культур. Агровиробник може підібрати потрібний йому препарат за симптомами ушкодження рослин або за діючою речовиною та подивитись правила безпечної роботи з препаратом і норми внесення. Сайт зручний у користуванні і максимально адаптований для використання людьми з вадами зору.
Недавно ми розповідали як портал допомагає фермеру Антону Сікорському з Кіровоградщини підвищувати врожаї і захищати рослини з безпекою для себе та довкілля. Читайте його історію за посиланням: http://surl.li/hsuet
Також АГРО підтримала адвокаційну digital-кампанію А дитині можна? Безпечність харчових продуктів, реалізована BeCentric, яка звернула увагу фермерів на необхідність виробляти безпечну та якісну продукцію, а споживачів – свідомо її обирати.
Навчальні ролики про те, за якими ознаками обрати дійсно безпечний продукт можна переглянути за посиланням - у коментарях.