Одне з найстаріших гагаузьких сіл Болградського району в цьому році відмічає 200 років з дня заснування

Дата: 28.04.2023 17:55
Кількість переглядів: 43

Одне з найстаріших гагаузьких сіл Болградського району в цьому році відмічає 200 років з дня заснуванняОдне з найстаріших гагаузьких сіл Болградського району в цьому році відмічає 200 років з дня заснування

В селі Олександрівка Городненської громади відбулося перше засідання оргкомітету з відзначення 200-річчя села на чолі з головою громади Миколою Богоєвим. Оргкомітет намагався знайти вірний формат святкування з урахуванням воєнного стану в країні. Святкування ювілею планується на серпень.

«Це був перший оргкомітет, поки що ми тільки окреслили коло проблем, над якими нам треба працювати. Ми намітили багато питань стосовно благоустрою, але зараз неможливо виконувати цілий перелік робіт. Витрачання бюджетних коштів обмежує Постанова Кабінету Міністрів, прийнята у зв’язку із воєнним станом», – розповів Микола Богоєв. 

Фото без опису

Члени оргкомітету визначили, що свято не буде проводитися в широкому форматі, а буде складатися зі спортивних змагань, концерту та урочистого заходу, на якому грамотами та подяками відзначать активних місцевих мешканців.

«Основна проблема села – це, звичайно, дорога. На даний час це дуже складне питання. Головне, щоб люди зрозуміли, що зараз ми знаходимося в умовах війни і просто неможливо витрачати великі кошти на свята чи займатися благоустроєм, як в минулі роки. В першу чергу треба працювати над наслідками війни – це основна стаття витрат», – зазначає керівник громади.

200 років – це знакова дата для села, та й для всього району. Але в цьому році її відсвяткують скромно і без великої кількості гостей. 

«Звичайно, нам би багато чого хотілося: зробити тротуари в центрі села, довести до ладу дитячий майданчик, який відкрили  наприкінці 2021 року, встановити лавочки, відремонтувати спортивний майданчик, сходи біля сільського Будинку культури. Через два тижні ми вже будемо знати, що саме ми зможемо зробити за кошти громади, а на що потрібно шукати спонсорську допомогу», – додала Ольга Кирмизи, виконувачка обов’язків сільського старости села Олександрівка. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь