Сьогодні І-й заступник голови Одеської ОДА Борис Волошенков

Дата: 23.03.2023 18:51
Кількість переглядів: 84

Сьогодні І-й заступник голови Одеської ОДА Борис Волошенков

відвідав Міську клінічну лікарню №1, де зустрівся з керівництвом медичного закладу та обговорив хід оптимізації відділень в рамках виконання завдань поставлених перед головною лікарнею екстренної медичної допомоги в Одесі.

"Зазначу, що на сьогодні, цілодобову екстренну медичну допомогу одеситам надають чотири лікарні - №10, №11, №1 та обласна доросла клічнічна лікарня. Ці медзаклади продовжують стабільно виконувати свою головну роботу – надавати доступні медичні послуги тим, хто їх потребує. Бригади “швидких” надають екстрену медичну допомогу. І дуже важливим елементом в сприянні нормальної та стабільної роботи - є медична логістика, яка суттєво покращилась. Плюс проведено капітальний ремонт за рахунок коштів міського бюджету. Це дало змогу встановити сучасне медичне обладнання, на якому медики мають змогу працювати та рятувати життя пацієнтам: зокрема, рентгенапарат, апарат УЗД, комп'ютерний томограф. У лікуванні та обстеженні пацієнтів широко застосовуються сучасні технології" - сказав Борис Волошенков.

Директор Міської клінічної лікарні №1 Євген Григор'єв нагадав, що відремонтоване відділення введено в експлуатацію ще в травні 2021 року і за цей період медиками проведено десятки тисяч високоспеціалізованих досліджень.

"Ми позитивно оцінюємо результати медичної реформи, яка дала змогу, вперше підійти до диференційованої участі кожного лікаря в сумарних здобутках медичного закладу, які реєструються новою медичною інформаційною системою" - додав Євген Григор'єв.

За словами Бориса Волошенкова, щоб отримувати кошти від Національної служби здоров’я – тобто підписати відповідні пакети медпослуг – медзаклади повинні бути забезпечені належним обладнанням та мати в штаті відповідних спеціалістів. І на прикладі лікарні №1, за час втілення медичної реформи, це якісно прослідковується. Також, відзначив І-й заступник голови Одеської ОДА, з'явились своєрідні "донори" та реципієнти розподілу ресурсів, що надходять до лікарень від НСЗУ.

"Ще одним із прозитивних факторів, озвучених керівництвом лікарні №1, є їх прагнення активної участі в реалізації на Одещині Національної програми психічного здоров'я та психосоціальної підтримки українців, яка започаткована дружиною Президента України Оленою Зеленською. Є бажання та ініціатива створити повноцінний центр психічної та психологічної реабілітації пацієнтів, які знаходяться тут на лікуванні. Вже сформовано штат психологів та розпочата робота з пацієнтами стаціонарних відділень" - зазначив І-й заступник голови Одеської ОДА Борис Волошенков.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь