Міністерство освіти і науки України розпочало масштабну реформу психологічної служби у системі освіти

Дата: 23.02.2023 14:28
Кількість переглядів: 65

Міністерство освіти і науки України розпочало масштабну реформу психологічної служби у системі освіти. Зважаючи на виклики, які постали перед країною через військову агресію рф, у минулому році було створено Екосистему психологічної допомоги в сфері освіти https://www.mentalhelp.in.ua/.

21 лютого 2023 року відбулася стратегічна сесія «Удосконалення діяльності фахівців психологічної служби задля забезпечення ментального здоров’я учасників освітнього процесу», яка зібрала керівників обласних департаментів освіти та відділів освіти громад, практичних (шкільних) психологів, соціальних педагогів, керівників профільних інститутів Національної академії педагогічних наук України, іноземних фахівців з Ізраїлю, США та ЄС, а також представників міжнародних та громадських організацій.

Запис стратегічної сесії можна подивитись тут bit.ly/3knmmPk.

​«Актуальність цього питання вкрай висока, адже наразі досвід «дотику до війни» мають мінімум 50% громадян України, які потребуватимуть психологічної підтримки різного ступеня інтенсивності, зокрема близько 4 млн підлітків, – про що було оголошено під час розширеного засідання Міжвідомчої координаційної ради. Мета стратегічної сесії – виявити проблеми та потреби, а також сформувати пропозиції конкретних кроків на 2023 рік щодо забезпечення належної психосоціальної підтримки та психологічної допомоги учасникам освітнього процесу під час та після завершення військових дій», – зазначив Генеральний директор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Олег Єресько.

#ПсихологічнаДопомога

Возможно, это изображение текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь