Одеський обласний центр громадського здоров'я

Дата: 17.02.2023 18:06
Кількість переглядів: 103

Возможно, это изображение один или несколько человек и текст

😷👩‍🔬 За даними Центру громадського здоров’я, в січні в Україні було офіційно підтверджено 1 351 новий випадок туберкульозу. А всього, разом з рецидивами, відновленням перерваного лікування, повторним лікуванням тощо - 1 821 випадок. Загалом у січні 2023 року від туберкульозу лікувалася 11 551 людина. Для країни європейського регіону це надзвичайно високий показник, що свідчить про швидке поширення захворювання і проникнення його в усі соціальні прошарки суспільства.

👥🏥 Сьогодні в Україні будь-хто ризикує заразитися туберкульозом. А в групі ризику, перш за все, люди з ослабленим імунітетом, хворі на цукровий діабет, ВІЛ-інфіковані тощо. Діти та підлітки також не застраховані від інфікування.

🩺💊 На щастя, профілактика та діагностика туберкульозу проста та доступна - це здоровий спосіб життя, повноцінне харчування та сон і щорічне флюорографічне дослідження легень за направленням сімейного лікаря. У свою чергу, малюків захищає щеплення вакциною БЦЖ ще в пологовому будинку. Крім того, безоплатним для українців є лікування туберкульозу сучасними та ефективними препаратами. Важливо лише вчасно діагностувати недугу.

📌 В Одеській області профільним закладом з діагностики та лікування туберкульозу є КНП “Одеський обласний центр соціально значущих хвороб”. Звертатися можна за телефонами: 098-313-92-27, 048-725-87-10.

#ДайШансЗдоровю

#БутиЗдоровим

#ЦГЗ_Одеса


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь