Офіс Президента України

Дата: 13.02.2023 17:16
Кількість переглядів: 74

Брифінг постійного представника Президента України в АР Крим Таміли Ташевої щодо невідкладних кроків України після деокупації Кримського півострова.

 Підтримки світу досить для звільнення наших територій, а ми як держава маємо забезпечити правопорядок, гуманітарні потреби, належний рівень управління звільненою територією та багато інших речей.

 Уже тривалий час за дорученням Президента України на базі Представництва працює міжвідомча робоча група, яка розробляє концепції невідкладних кроків держави в Криму після деокупації.

У межах експертної роботи ми звернулися до різних державних органів із запитом щодо кадрових резервів. За даними МВС, для забезпечення виконання завдань, наприклад, ДПСУ необхідно додатково близько 5000 працівників, Нацполіції – близько 7200, ДСНС – близько 3000, Нацгвардії – 12,5 тисячі, ДМС – понад 300, органам прокуратури – близько 550, Держбюро розслідувань – 300 працівників.

 Для забезпечення керованості ситуації на звільненій території треба створити щонайменше місцеві військові чи військово-цивільні адміністрації, проте ми не зможемо сформувати штат лише з місцевих жителів, які 9 років проживали в окупації.

 Створюється цілий напрям освітньої підготовки як державних службовців, які вже працюють на відповідних посадах, так і осіб, які лише планують вступити на держслужбу.

 Кожен, чию власність відібрали окупанти чи кого примусили її позбутися, має отримати її назад чи гідну компенсацію.

 Необхідно знайти підходи та нівелювати багаторічний вплив російської пропаганди, а особливу увагу приділити роботі з дітьми.

 Громадяни України, держава рішуче налаштовані на втілення власних планів і готуються до їх реалізації. Будьте готові допомагати в потрібний момент.

 Громадяни Росії, які незаконно переїхали в Крим, час, коли ви можете вільно та безпечно, хоч і незаконно, залишити український півострів, добігає кінця. Ми всіх попередили. У вас ще є трохи часу.

 Синьо-жовтий уже цього року в усіх куточках Криму!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь