В Кривому Розі на честь уродженця Болграда назвали вулицю: чому це не можуть зробити у рідному місті

Дата: 10.02.2023 20:30
Кількість переглядів: 123

В Кривому Розі на честь уродженця Болграда назвали вулицю: чому це не можуть зробити у рідному містіФото без опису

«Болград – це Україна! Як і Кривий Ріг. А ви знаєте чим відрізняється Болград від Кривого Рогу?». Таке питання поставив своїм підписникам  депутат Болградської районної ради Володимир Романовський. І сам дав на нього відповідь.

Зрозуміло, що відмінностей між цими двома містами, як і між будь-якими іншими, можна знайти дуже багато. Але, на думку депутата, зараз важливий саме цей факт, якому він присвятив свій допис.

«В Кривому Розі є вулиця, названа на честь нашого земляка Віктора Оцерклевича, а в Болграді немає», – написав депутат.

Віктор Оцерклевич народився 10 травня 1986 року в Болграді. Після закінчення школи працевлаштувався у ТОВ «Стрілець» начальником зміни. Протягом 2004-2010 років проходив строкову службу. З 2010 року проживав та працював у Кривому Розі

Протягом 2015-2016 років брав участь в АТО на сході України. У грудні 2016 року уклав контракт про проходження військової служби у Збройних Силах України. Військову службу проходив у 54 ОМБр, командував ротою.

Під час російського вторгнення в Україну 2022 року був капітаном, заступником командира механізованого батальйону 17 ОТБр.

Загинув 6 квітня 2022 року у бою з російськими окупантами на 29 блокпосту біля селища Новотошківське в Луганській області.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі капітану Віктору Оцерклевичу було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

В рідному місті пам’ять Героя увіковічили, встановивши меморіальну дошку на фасаді школи, де він навчався. Ще одну дошку організація  ветеранів АТО-ООС Болградського району вирішила встановити на будинку, в якому виріс Віктор.

Але громадська організація стикнулася із несподіваною перепоною, про яку, за їхнім зізнанням, вони навіть не могли підозрювати – власниця квартири на першому поверсі, на зовнішній стіні якої планували встановити пам’ятний знак, категорично відмовилася надати на це дозвіл. На щастя, виявилося, що точку зору жінки, до речі пенсіонерки Державної прикордонної служби, підтримали не всі мешканці цього будинку. «Добро» на встановлення пам’ятної дошки ініціаторам вдалося отримати у одного з сусідів цієї жінки, яка так зневажливо ставиться до пам’яті про Героїв України.

А ось пропозиція перейменувати на честь Героя вулицю 25-ї Чапаївської дивизії в Болграді не знайшла необхідної підтримки серед мешканців міста.

Пізніше зробити це Болградській міській раді запропонувала громадська рада Болградського району.

Засідання сесії Болградської міської ради, на якому розглядатиметься проект рішення про перейменування вулиць у Болградській ОТГ, відбудеться 23 лютого.

«Розраховувати на позитивний результат у цьому питанні, на жаль, не доводиться, хоча все залежить від 27 осіб, які прийматимуть рішення. Міський голова та 26 депутатів визначать, чи будуть у Болграда спільні паралелі з українськими містами у назві об’єктів топоніміки, чи наше місто й надалі вважатимуть тим, чим вважають зараз…», – висловив свою думку Володимир Романовський.

Як вирішиться питання перейменування вулиць в Болграді, ми дізнаємося вже після вказаної сесії. Але маємо сподівання, що вказані паралелі між Кривим Рогом та Болградом все ж вплинуть на рішення депутатів. А місто все ж відчує себе частинкою великої та непереможної України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь