У Болградському районі виявили кількох громадян, що незаконно продавали тютюнові вироби та алкоголь

Дата: 10.02.2023 20:29
Кількість переглядів: 94

У Болградському районі виявили кількох громадян, що незаконно продавали тютюнові вироби та алкоголь

Фото без опису

Правоохоронці Болградського району продовжують перевіряти у торговельних закладах дозвільну документацію на право реалізації підакцизної продукції, вилучати з незаконного обігу товар, що реалізується без ліцензії, та дбати про те, аби до рук неповнолітніх не потрапляв заборонений товар. Про це повідомляє інформаційне агентство «Юг.Today» з посиланням на Болградський районний відділ поліції Одещини.

За результатами перевірок останніми днями виявлені наступні порушення.

У Тарутинській ОТГ четверо громадян здійснювали роздрібну торгівлю цигарками за місцем мешкання. За торгівлю тютюновими виробами у приміщеннях, заборонених законом, та з рук відносно правопорушників склали протоколи за частиною 3 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що може обернутися для них покаранням штрафом від чотирьохсот до восьмисот (6800 – 13600 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  з конфіскацією предметів торгівлі.

Також поліцейські задокументували дії трьох підприємиць, які в торговельних закладах реалізовували алкогольні напої без відповідної ліцензії. За порушення порядку провадження господарської діяльності поліцейські склали відносно жінок протоколи за частиною 1 статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Продавчиням загрожує покарання штрафом від однієї тисячі до двох тисяч (17000 – 34000 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією продукції чи без такої.

У Бородинській громаді поліцейські задокументували продаж недобросовісною продавчинею пляшки алкогольного пива 16-річному хлопцю. При перевірці документів виявилося, що в неї відсутні і відповідні дозвільні документи на реалізацію алкогольних напоїв. Відносно громадянки правоохоронці склали протоколи за ч. 1 ст. 164 (провадження господарської діяльності без отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону) та ч. 2 ст. 156 (торгівля пивом особі, яка не досягла 18-річного віку) КУпАП. Санкція першої статті вказувалася вище, а санкція другої статті передбачає покарання штрафом від чотирьохсот до восьмисот (6800 – 13600 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Незаконну продукцію правоохоронці у правопорушників вилучили, а адміністративні матеріали скерували до суду.

Працівники поліції закликають громадян не порушувати норм чинного законодавства. 

Профілактичні рейди тривають.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь