Виконавче агентство у справах болгар за кордоном пропонує взяти участь у конкурсі, присвяченому миру та болгарам Бессарабії

Дата: 08.02.2023 18:55
Кількість переглядів: 236

Виконавче агентство у справах болгар за кордоном пропонує взяти участь у конкурсі, присвяченому миру та болгарам Бессарабії

Виконавче агентство у справах болгар за кордоном оголошує про відкриття традиційних конкурсів для дітей та підлітків болгарських громад за кордоном на 2023 рік. Про це повідомляє інформаційне агентство «Юг.Today» з посиланням на сайт Агентства.

Юні болгари з України можуть взяти участь у трьох конкурсах: літературному конкурсі «Стефан Гечев», конкурсі малюнків «Болгарія в моїх мріях» та конкурсі співаків «Любка Рондова».

Цього року Виконавче агентство у справах болгар за кордоном присвячує змагання болгарам Бессарабії.

«Вже рік як війна, що розгорілася в Україні, забрала невинні жертви та паралізувала життя сотень людей по всьому світу. Мати Тереза сказала, що «Мир починається з посмішки», а великий письменник Антуан де Сент-Екзюпері сказав людям, що «Якщо ми хочемо світ миру та справедливості, ми повинні рішуче поставити розум на службу любові». Мир приносить красу, щастя і гармонію», – пояснюють вибір тематики організатори.

У змаганнях можуть брати участь діти та підлітки з болгарських громад за кордоном від дошкільного віку до 18 років (студенти). Рейтинг складається у трьох вікових групах: перша група – від 6 до 10 років; друга група – від 11 до 14 років; третя група – від 15 до 18 років.

Кінцевий термін отримання матеріалів – 15 квітня 2023 року.

Результати будуть оголошені у другій половині травня 2023 року.

Церемонія нагородження відбудеться за можливості у серпні 2023 року.

Усі роботи будуть оцінюватися спеціалізованими комісіями для кожного окремого конкурсу. У кожній віковій групі учасники займають І, ІІ та ІІІ місця та нагороджуються грамотами, медалями та іншими призами. Можливе присудження спеціальних призів журі (по кожному конкурсу).

Учасники, які отримають перші місця в змаганнях і учасники, нагороджені спеціальною нагородою, матимуть можливість відвідати Болгарію в період 18-29 серпня. Для них буде організовано відпочинок на узбережжі Чорного моря.

Літературний конкурс «Стефан Гечев» – 2023 проходитиме вже у двадцять сьомий раз. Цього року тема конкурсу «Мир – це не даність, а цінність, за яку потрібно боротися».

Бажаючі можуть брати участь із творами, написаними болгарською мовою: нарис, оповідання, казка, твір, вірш, коротка проза чи білий вірш. Продовжуючи тему миру, твір можна присвятити 175-річчю від дня народження геніального поета і революціонера Христо Ботева, 150-річчю трагічної втрати Апостола Свободи або 115-річчю проголошення незалежності Болгарії.

«Давайте силою слова разом скажемо «Ні війні» та «Хай панує любов, а не війна», – звертаються до майбутніх учасників представники Агентства.

Конкурс малюнків «Болгарія в моїх мріях» – 2023, який Агентство організує у двадцять другий раз, пропонує учасникам обрати тему твору з наступного переліку: «Мир моїми очима», «Мир – об’єднувач націй» та «Болгарія завтра». Бажаючи можуть надати один або два малюнки, присвячені цим темам.

Малюнки можуть бути виконані у будь-якій техніці: акварель, темперні фарби, пастель, графіка, фломастер, олівець, комп’ютерний малюнок, колаж, а також у графічному редакторі.

Конкурс співаків «Любка Рондова» – 2023 запрошує до участі як індивідуальних виконавців, так і камерні колективи (дует, тріо, квартет та ін.) та ансамблі.

Чотирнадцятий випуск конкурсу організатори теж пропонують присвятити темі миру. Бажаючі взяти участь у конкурсі можуть виконати одну або дві болгарські пісні у наступних жанрів: патріотичні та традиційні дитячі пісні; естрадні та популярні пісні; улюблені пісні з телеекрану. Також можна обрати автентичні народні пісні на теми: «вічні патріотичні болгарські пісні» та «миру та процвітання всім народам світу». Спеціальний приз буде вручено за виконання пісні з репертуару Любки Рондової.

Конкурсні матеріали організатори просять надсилати на електронну адресу Виконавчого агентства у справах болгар за кордоном: aba@aba.government.bg із зазначенням типу конкурсу (літературний, малюнок, спів) у темі електронного листа або на поштову адресу Агентства: бул. Дондуків 2А, Софія – 1000, Болгарія.

Докладніше про умови конкурсу за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь