Болградська районна державна адміністрація

Дата: 02.02.2023 13:58
Кількість переглядів: 76

Возможно, это изображение 2 человека и текст «вдновлення дÐ окремих HOPM податкового законодавства змни пку не вводять HOBI ставки податкi̇в, направлени, в першу чергу, на повернення податкового законодавства до довоенного стану мнстерство финансв украйни 3 липня 2023 року, скасовуеться дёя окремих норм кодексу, запроваджених на перод до припинення або скасування военного стану територ! украйни вдновлюються штрафни санкци за порушення скасовуеться можливисть для фоп та бути платниками единого податку рупи застосуванням ставки y розмір 2% вìд суми доходу порядку використання рр/прро скасовуеться можливисть дляфо не сплачувати единий податок податкового законодавства вдновлюеться проведення документальних переврок правильност нарахування, обчислення та сплати единого внеску на загальнообов'язкове державне соцальне страхування»

УРЯД ЗАТВЕРДИВ ЗМІНИ ДО ЗАКОНОДАВСТВА В ЧАСТИНІ ВІДНОВЛЕННЯ ДОВОЄННОГО СТАНУ СИСТЕМИ ОПОДАТКУВАННЯ

Рішенням Уряду затверджено зміни до податкового законодавства, які направлені на відновлення довоєнного стану системи оподаткування.

Проект закону не має на меті підвищувати податки та не вводить нові ставки податків.

Законопроектом вносяться зміни до Податкового кодексу України та низки законів, якими передбачено з 1 липня 2023 року скасування дії окремих норм законодавчих актів, запроваджених на період до припинення або скасування воєнного стану на території України.

Зокрема:

скасовується можливість для ФОП та юросіб бути платниками єдиного податку ІІІ групи з застосуванням ставки у розмірі 2% від суми доходу;

скасовується можливість для ФОП платників єдиного податку І та ІІ групи не сплачувати єдиний податок;

відновлюється проведення документальних перевірок;

відновлюється перебіг строків, визначених податковим законодавством;

відновлюються штрафні санкції за порушення податкового законодавства;

відновлюються штрафні санкції за порушення правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування;

відновлюються штрафні санкції за порушення порядку використання РРО/ПРРО.

Ухвалення цього законопроекту є однією з вимог МФВ в рамках Меморандуму нової Моніторингової програми для України (PMB). Мова йде про якнайшвидше відновлення довоєнного стану системи оподаткування. Виконання відповідних маяків Меморандуму дозволить відкрити шлях до повноцінної програми співпраці з Фондом (Upper-Credit Tranche), із залученням відповідного фінансування вже цього року.

Прийняття законопроекту забезпечить виконання Україною зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року та впровадження заходів, реалізація яких сприятиме збільшенню податкових надходжень у 2023 році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь