Одеський обласний центр громадського здоров'я

Дата: 30.01.2023 16:04
Кількість переглядів: 105

Возможно, это изображение 1 человек, ребенок и текст

👩‍⚕👶 Маленькі діти належать до групи ризику, для якої грип становить найбільшу небезпеку. Найкраща профілактика цього захворювання – щорічна вакцинація, що посилює здатність організму протистояти вірусам грипу. Дітям щеплення можна починати робити з шести місяців.

😷💉 Якщо дитина до 9 років не була вакцинована і не хворіла на грип, то потрібні дві дози вакцини з інтервалом в один місяць. Усім іншим – одна.

📅⏰ Оптимальний час введення вакцини – початок осені (вересень – жовтень). Водночас щеплення рекомендують робити і в більш пізні терміни – впродовж усього сезону грипу, що зазвичай триває з жовтня до травня наступного року. Імунітет після введення вакцини формується через 7-14 днів.

🧐🩺 Вакцина має бути цьогорічна. За рекомендацією ВООЗ для забезпечення максимального захисту проти вірусів, циркуляція яких очікується саме цього сезону, щорічно змінюється склад вакцин. Найкраща вакцина та, яка є в доступі. Але зверніть увагу на рекомендації щодо віку дитини. Є вакцини, якими можна щепити дітей віком від трьох років, а іншими – від шести місяців. Обов’язково перед щепленням потрібно проконсультуватися з лікарем та ознайомитися з інструкцією.

ℹ🏥 Вакцини проти грипу можна придбати в аптеці і зробити щеплення, попередньо звернувшись до свого педіатра або сімейного лікаря. Також можна звернутися за щепленням у приватну клініку, в якій є потрібні вам вакцини.

#ДайШансЗдоровю

#БутиЗдоровим

#ЦГЗ_Одеса


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь