Городненська громада
Одеська область, Болградський район

Міністерство охорони здоров'я України

Дата: 26.01.2023 16:44
Кількість переглядів: 105

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

⚡ У Львові провели унікальну операцію з пересадки легень від посмертного донора! Це друга така операція в Україні і перша, яку наші лікарі провели самостійно без допомоги іноземних колег!

Операція тривала 16 годин!

Легені отримав киянин Олексій Чернишков. Йому 56 років. Ліквідатор аварії на ЧАЕС. Мав тотальну бульозну емфізему — ледь міг самостійно пройти 30 метрів. Сам виховує 11-річного сина. На операцію зважився, щоб його хлопчик мав тата.

Наразі дихає самостійно і почувається чудово!

🙏 Донором став 54-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту. Його рідні погодилися віддати органи заради порятунку життя. Це рішення дозволило врятувати не тільки Олексія, а цілих ПʼЯТЬ життів! Крім легенів лікарі змогли пересадити ще серце, печінку і нирки! Всі операції пройшли вдало!

Світла пам’ять донору. Безмежна вдячність рідним за їхнє рішення!

🦸 Історичну операцію виконала команда Першого медоб’єднання Львова на чолі з кардіохірургами Романом Домашичем та Ігорем Гуменним.

ℹ Нагадуємо, що трансплантації легень в Україні щороку потребують близько 100 пацієнтів. Щоб пришвидшити надання такої високотехнологічної допомоги, МОЗ сприяло стажуванню групи трансплантологів з трьох медичних центрів у провідних клініках США.

Наразі всі пересадки органів в Україні відбуваються в межах пілотного проєкту МОЗ з трансплантації і повністю оплачуються державним коштом. Тариф за трансплантацію легень встановлено на рівні 2,6 млн грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь