Городненська громада
Одеська область, Болградський район

Допомогти енергетичному фронту та заощадити кошти: прем’єр-міністр та голова Укрпошти розповіли, як це зробити

Дата: 11.01.2023 11:47
Кількість переглядів: 140

Допомогти енергетичному фронту та заощадити кошти: прем’єр-міністр та голова Укрпошти розповіли, як це зробити

09:57 11/01/2023


 

Фото без опису

З кінця січня у відділеннях Укрпошти можна буде обміняти 5 звичайних ламп розжарювання на 5 світлодіодних. А для того, аби процес пройшов максимально комфортно, частина громадян з 16 січня зможе взяти участь у бета-тестуванні реєстрації обміну в застосунку Дія. Про це на своїй сторінці в Фейсбук розповів генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський, передає інформаційне агентство «Юг.Today».

За словами керівника поштового оператора, після цього, наприкінці січня, процес обміну вже буде запущений по всій країні.

Отримати нові лампи можна двома способами: замовити в «Дії» і забрати на пошті або прийти у відділення з документами й зробити обмін за наявності вільних LED ламп.

«Акція одноразова: одна людина – один обмін. Я розумію, як ви раді приходити до нас у відділення, але ні, 5 разів по 1 лампочці обміняти не можна. Я читаю пабліки, і знаю вже як мінімум 7 варіантів того, як деякі наші громадяни планують обіграти систему (отримати 10 лампочок, і т.д.). Але тут унікальна ситуація – головне, щоб LED лампа потрапила в патрон (не важливо де), бо тоді вона допомагатиме країні знизити споживання, а от коли лежить у шухляді – ні. Тож це не той випадок, де треба покласти на «чорний день». Тут треба зробити, щоб день був світлим, і тому зараз є гарна можливість і енергосистему країни підтримати й власний бюджет заощадити», – роз’яснив Ігор Смілянський.

Рішення про організацію безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні 10 січня, повідомив сайт Урядовий портал з посиланням на прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

«На першому етапі плануємо замінити до 500 тисяч ламп у шести регіонах України. Після цього орієнтовно за два тижні проект запуститься у звичайному режимі по всій території Україні», – зазначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль подякував партнерам за підтримку, зокрема Єврокомісії, яка закуповує для України 30 млн світлодіодних ламп, та Франції, яка додає ще 5 млн.

Перші 15 млн мають надійти протягом наступних тижнів. А потім поетапно, до кінця лютого такі лампи будуть доступні у всіх куточках України.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

УКРАЇНА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь