Одеський обласний центр громадського здоров'я

Дата: 09.01.2023 14:36
Кількість переглядів: 94

Нет описания фото.

📢 До уваги жінок та батьків дівчаток віком від 9 років.

🏥💉 В Одеській області наразі доступна вакцина проти Вірусу папіломи людини, який є провідною причиною більшості випадків раку шийки матки. У багатьох країнах світу щеплення дівчаток від ВПЛ входить до національних календарів щеплень. В Україні це рекомендоване щеплення, і раніше, щоб провакцинуватися, треба було купувати вакцину власним коштом. Сьогодні є можливість отримати щеплення вакциною Гардасил проти найбільш онкогенних типів ВПЛ 6, 11, 16 та 18 безоплатно.

👧👩‍🦰 Важливо розуміти, що від віку введення вакцини залежить її ефективність. Бажано, щоб щеплення робилися дівчаткам-підліткам до початку статевого життя, тобто до ймовірного інфікування Вірусом папіломи людини. У той же час вакцинація у більш пізньому віці не протипоказана - жінкам вводиться три дози вакцини замість двох, як у випадку з дівчатками, а попередній аналіз на ВПЛ не є обов’язковим.

Схеми вакцинації такі:

👉 Дівчаткам від 9 до 13 років вводиться 2 дози з інтервалом 6 місяців.

👉 Дівчатам від 14 років і жінкам до 45 років вводять 3 дози за схемою 0 - 2 - 6, тобто другу дозу через 2 місяці після першої, а третю - через 6 місяців.

✅ В Одесі вакцина Гардасил доступна дітям у дитячих поліклініках №1, 5 та 6, а дорослим та дітям - у центрах первинної медико-санітарної допомоги № 2, 3 та 4.

✅ В районах Одеської області вакцина наразі є в Березівському, Іванівському, Новокальчевському, Саратському, Татарбунарському, Тузлівському, Тарутинському, Ізмаїльському, Кілійському, Візирському, Южненському, Балтському, Кодимському, Окнянському, Савранському, Великомихайлівському, Затишанському ЦПМСД, а також в Авангардівській АЗПСМ. І доступна для вакцинації як дітей, так і дорослих.

😷👩‍⚕️ Вакцинація дівчат та жінок від ВПЛ - це, перш за все, профілактика раку шийки матки, грізного захворювання з високим відсотком летальності та інвалідизації. Тож подбайте про себе та своїх дітей - оберіть заклад, де наявна вакцина, запишіться на щеплення та провакцинуйтеся якнайшвидше. Майте на увазі, що кількість цих вакцин в регіоні обмежена.

#ДайШансЗдоровю

#БутиЗдоровим

#ЦГЗ_Одеса


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь