Болградська районна державна адміністрація

Дата: 21.12.2022 18:48
Кількість переглядів: 76

Возможно, это изображение один или несколько человек и текст

ЯК ВІДНОВИТИ ВТРАЧЕНЕ ПЕНСІЙНЕ ПОСВІДЧЕННЯ

🪪 Відповідно до частини 4 статті 44 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" особам, яким призначено пенсію, органи Пенсійного фонду України видають пенсійні посвідчення.

☝️ Якщо пенсіонер втратив документ чи його було пошкоджено, – він може отримати новий. Для цього потрібно подати заяву на виготовлення нового пенсійного посвідчення.

📨 Зробити це можна кількома способами: звернувшись до будь-якого зручного територіального органу Пенсійного фонду України; через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) чи за допомогою мобільного застосунку “Пенсійний фонд”.

🏢 При особистому зверненні заповнюється відповідна заява, пред’являється паспорт та додається фото.

💻 На вебпорталі електронних послуг Фонду заява на виготовлення пенсійного посвідчення міститься у розділі “Щодо пенсійного забезпечення”.

📱 З мобільного застосунку “Пенсійний фонд” потрібно обрати вкладення “До ПФУ”: розділ “Комунікації до ПФУ” – “Заява на виготовлення пенсійного посвідчення”.

✅ Отримати виготовлене пенсійне посвідчення можна в обраному сервісному центрі Фонду (зазначається людиною під час подання заяви).

Альтернативою паперовому пенсійному посвідченню для багатьох пенсіонерів може стати електронне відображення пенсійного посвідчення в мобільному застосунку Дія. Воно має таку ж юридичну силу як і традиційне пенсійне посвідчення.

Іноді виникають ситуації, коли пенсіонер з певних причин не може самостійно отримати нове паперове пенсійне посвідчення. Тоді документ можуть видати особі, яка представляє інтереси пенсіонера, та повноваження якої оформлено в установленому законодавством порядку.

📌 Довідково:

Порядок оформлення, виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення особі пенсії, затверджено постановою правління Пенсійного фонду України від 03.11.2017 №26-1 (із змінами).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь