Одеський обласний центр громадського здоров'я

Дата: 21.12.2022 18:45
Кількість переглядів: 103

Возможно, это изображение 1 человек, напиток, в помещении, водоем и текст

😷🗣 Сезону застуд та грипу вже розпочався. В Україні він традиційно супроводжується підвищенням попиту на аптечну продукцію, а саме: протизастудні та протигрипозні, жарознижувальні препарати, льодяники для горла, різноманітні протизастудні чаї та спреї в ніс. Зауважте, що знання доказової медицини допоможуть вам заощадити кошти та зберегти здоров’я, причому не тільки собі, а й іншим людям, якщо йдеться, наприклад, про неналежний прийом антибіотиків.

🧐👨‍⚕️ Отже, про що слід пам’ятати у сезон застуд?

💊 Зазвичай, застуда минає сама упродовж тижня і не потребує лікування. Натомість, у випадку появи симптомів застуди та поганого самопочуття, слід дотримуватися постільного режиму, пити багато рідини, провітрювати кімнату та не допускати пересушення повітря в приміщенні (таке буває через використання кондиціонера або інших джерел обігріву).

💊 Ані грип, ані застуду не лікують антибіотиками. Тим паче, антибіотики не використовуються для профілактики цих хвороб. Неконтрольоване та неналежне їх вживання може призвести до поширення антибіотикорезистентності, тобто стійкості до антибіотиків. Простими словами: якщо антибіотики пити тоді, коли це непотрібно, вони перестануть допомагати там, де потрібні, наприклад при туберкульозі та інших бактеріальних інфекціях.

💊 Зазвичай, все що вам потрібно, щоб пережити застуду чи грип - це простий жарознижувальний препарат, засіб для промивання носа та тепле пиття, яке не тільки відновить втрачену рідину, але й полегшить відчуття в горлі.

💊 Самоізолюйтеся, щоб не поширювати вірус серед друзів та колег, носіть зихисну маску, якщо мусите кудись вийти і не забудьте протестуватися на COVID-19 та грип, якщо маєте таку можливість.

💊 У разі, якщо стан тільки погіршується і хвороба не минає протягом 5-7 днів, обов’язково проконсультуйтеся з сімейним лікарем.

#ДайШансЗдоровю

#БутиЗдоровим

#ЦГЗ_Одеса


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь