Одеська обласна державна адміністрація

Дата: 21.12.2022 18:27
Кількість переглядів: 56

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Через повномасштабні воєнні дії в Україні, система охорони здоров’я Одещини була змушена адаптуватись до нових реалій. Заклади охорони здоров’я регіону, попри усі складнощі, продовжують надавати медичну допомогу військовим, пораненим, внутрішньо переміщеним особам та жителям усієї області. Для обласної військової адміністрації питання охорони здоров’я – в пріоритеті і розвиток медицини в регіоні, особливу в умовах війни, Начальник ОВА Максим Марченко тримає на особливому контролі.

«За кошти обласного бюджету, Міністерством охорони здоров’я, за кошти спеціального фонду Державного бюджету в період воєнного стану закуплене та продовжується закуповуватися медичне обладнання, яке забезпечує оновлення матеріально-технічної бази медичних закладів Одещини. Тільки в рамках реалізації обласної цільової програми «Здоров’я Одещини на 2021-2023 роки», за кошти обласного та місцевого бюджетів, в цьому році для закладів охорони здоров’я, закуплено медичне обладнання на 72 мільйона гривень. Флюроскопічні рентгенівські системи, ультразвукові апарати, наркозно-дихальні апарати, апарати штучної вентиляції легень, сучасні монітори пацієнтів, шприцеві інфузійні насоси, апарати вакумної терапії, портативні рентген апарати, кювези, реанімаційні інкубатори, ангіографічний апарат, кисневі станції – все це впродовж майже 10 місяців війни закуплено та введено в експлуатацію на базі наших лікарень» - говорить Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

Одеська обласна військова адміністрації тісно співпрацює з Міністерством охорони здоров’я України. І завдяки підтримці МОЗ, Центр екстреної медичної допомоги отримав реанімобілі та позашляховики для обслуговування найбільш віддалених населених пунктів регіону. А Одеській обласній дитячій клінічній лікарні передано специфічний реанімобіль, оснащений дитячим кювезом для транспортування наймолодших пацієнтів області.

«Система охорони здоровʼя та надання медичних послуг населенню - це сфера, яка повинна працювати постійно і безперебійно, за будь-яких обставин та надзвичайних ситуацій, в тому числі й у разі знеструмлення закладів через ракетні удари ворога. Саме тому на станціях екстреної медичної допомоги та обласних закладах охорони здоров’я встановлено та введено в експлуатацію 70 генераторів різної потужності та 33 супутникових термінали Starlink» - зазначив Начальник ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь