Про стан енергосистеми України після ворожих обстрілів 16 грудня

Дата: 16.12.2022 16:10
Кількість переглядів: 95

Про стан енергосистеми України після ворожих обстрілів 16 грудня

Фото без опису

Сьогодні ворог знову завдав масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України. За оцінками військових, на енергооб’єкти нашої держави летіло близько 70 ракет, повідомляє інформаційне агентство «Юг.Today» з посиланням на НЕК «Укренерго».

Це вже дев’ята цілеспрямована терористична ракетна атака росії на енергосистему України. Основною ціллю знов стали магістральні мережі та об’єкти генерації.

«На жаль, є влучання. Найбільших уражень зазнали північний, південний і центральний регіони. Там, де це зараз можливо, ремонтні бригади вже оцінюють обсяг пошкоджень та розпочинають ремонтно-аварійні роботи», – повідомляють у компанії.

В результаті обстрілів в системі суттєво збільшився дефіцит електроенергії, який і до цього був значним. Проте енергетики кажуть, що тримають ситуацію під контролем.

«Попри всі пошкодження та завдяки професійній роботі енергетиків в енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, працюємо синхронно з європейською континентальною мережею», – додають в НЕК «Укренерго».

Наразі режим надзвичайної ситуації введено тільки для учасників ринку електроенергії, відповідно до вимог «Правил ринку електроенергії». Він стосується виключно ринкових операцій.

По всій території України діє режим аварійних відключень. У компанії попереджають, що, зважаючи на те, що це вже дев’ята хвиля ракетних ударів по енергетичних об’єктах, відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше. Пріоритетно електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь