Городненська громада
Одеська область, Болградський район

В Ізмаїлі можна безоплатно зробити мамографію за направленням від лікаря

Дата: 13.12.2022 16:19
Кількість переглядів: 104

В Ізмаїлі можна безоплатно зробити мамографію за направленням від лікаря. В місті для зручності пацієнток працює пересувний мамограф. Про це на своїй сторінці в Фейсбук нагадали в Одеському обласному центрі громадського здоров’я, передає інформаційне агенство «Юг.Today».

Лікарі рекомендують проходити обстеження усім жінкам від 40 років, незалежно від наявності скарг. Справа в тому, що за статистикою більшість випадків раку молочної залози діагностується саме у віці 40+.

Робити це потрібно раз на рік за відсутності скарг. Це так званий онкоскринінг, який дозволяє виявити патологію на ранній стадії, коли вона ще не викликає дискомфорту і не пальпується. У разі ж якщо з’явилися підозри щодо здоров’я молочної залози (деформація, зміна кольору, набряк, біль, виділення з сосків), слід невідкладно звернутися до лікаря та якнайшвидше спланувати діагностику.

Рак молочної залози, діагностований на ранній стадії, у більш ніж 90% випадків може бути вилікуваний. Таке лікування буде відносно нетривалим, неінвазивним або малоінвазивним і, вірогідно, не спричинить негативного впливу на здоров’я жінки та тривалість її життя. Тобто регулярні онкоскринінги – це запорука здоров’я та довголіття.

В Ізмаїлі направлення на мамографію можна отримати у лікаря-онколога Олесі Геннадіївни Кірсанової у кабінеті №8 поліклініки Дунайської обласної лікарні (вул. Портова, 11-а, І поверх) за попереднім записом за номером 063 610 00 03 (з 8.00 до 16.00).

Мамограф розташований на території Дунайської обласної лікарні і працює за графіком: з 9.00 до 14.00, крім вихідних.

Фахівці центру громадського здоров’я радять спланувати свою діагностику вже зараз і просять розповісти про цю можливість знайомим жінкам.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Возможно, это изображение 2 человека, в помещении и текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь