Городненська громада
Одеська область, Болградський район

Одеська обласна державна адміністрація

Дата: 12.11.2022 15:35
Кількість переглядів: 153

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО), за донорської підтримки урядів Канади та Японії, а також австралійської благодійної організації Minderoo Foundation,

розпочала новий проєкт в Одеській області, щоб розв'язати проблему дефіциту зерносховищ в Україні, викликану військовою агресією росії.

Сьогодні аграрії Одеської області, отримали 726 поліетиленових рукавів для зберігання зерна. Ємність кожного рукава - 200 тонн, довжина 60 метрів.

«Ініціативу Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової адміністрації підтримали в Міністерстві аграрної політики та продовольства Україн: 101 заявку від агропідприємств з Одещини оперативно розглянули. Відзначу, що в умовах дефіциту елеваторних потужностей та високої вартості будівництва альтернативних конструкцій для зберігання – упаковка зерна в рукави є найвигіднішою альтернативою. Технологія зберігання в пластикових рукавах може використовуватися, як для зберігання сухого, так і вологого зерна. Це дозволить нашим фермерам суттєво знизити собівартість зберігання цьогорічного врожаю» - говорить Директор Департаменту агрополітики Одеської ОВА Алла Стоянова.

Нагадаємо, що у 2022 році аграрії Одеської області зібрали 2,5 мільйони тон ранніх зернових та зернобобових культур, з яких озимої пшениці, головної хлібної культури - 1,63 млн. тонн. На разі триває збір соняшнику та кукурудзи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь