Головне управління Держпраці в Одеській області

Дата: 12.10.2022 10:24
Кількість переглядів: 111

Нет описания фото.

?? Суд підтримав правову позицію Головного управління та зобов‘язав ФОП сплатити штраф понад 400 тис. грн.

???? У січні 2020 року фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області здійснили перевірку до одного з ФОП Одещини. Однак, посадовим особам було створено перешкоду у реалізації контрольних повноважень, зокрема, з питань виявлення неоформлених трудових відносин, а саме через ненадання на ознайомлення документів, необхідних для здійснення контрольного заходу.

? В результаті Головним управлінням винесено постанову про накладення на ФОП штрафу у розмірі 417300, 00 грн.

?? ФОП вирішив оскаржити постанову більше ніж через півтора року після її винесення, при цьому, будучи обізнаним про контрольний захід щодо нього. І хоча Головне управління наголошувало на цьому, суд першої інстанції розглянув справу та задовольнив позов.

??При перегляді рішення, П’ятий апеляційний адміністративний суд вказав, що поновленню підлягають виключно порушені з поважних причин процесуальні строки, встановлені законом. Строк подання позовної заяви був пропущений через відсутність максимальних зусиль позивача і належної старанності щодо реальної обізнаності з фактами порушення своїх прав, свобод та інтересів, внаслідок притягнення його до адміністративної відповідальності.

?? Колегія суддів встановила, що суд першої інстанції, порушив норми процесуального права, що свідчить про необхідність скасування рішення суду першої інстанції та прийняття нової постанови про залишення позову без розгляду, у зв`язку з пропуском строку на звернення до суду та відсутності обставин, які є об`єктивно непереборними, не залежать від волевиявлення особи, що пов’язані з дійсними істотними перешкодами чи труднощами для своєчасного звернення до суду.

? Отже, дійшовши висновку про порушення позивачем строку звернення до суду з цим позовом, апеляційний суд підтримав правову позицію Головного управління, скасував рішення суду першої інстанції і залишив позовну заяву ФОП без розгляду.

Тим самим, ФОП зобов’язано сплатити штраф у розмірі 417300,00 грн.

Юридичний відділ Головного управління


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь