Одеська обласна державна адміністрація

Дата: 28.09.2022 18:21
Кількість переглядів: 302

Сьогодні Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко провів селекторну нараду з головами районних військових адміністрацій, міськими, селищними та сільськими головами.

«98 закладів освіти впроваджують очний формат навчання для 29 375 осіб; 204 заклади – змішану форму навчання (поєднання очного та дистанційного режиму) для 44 899 осіб і 386 шкіл - дистанційну форму для 192 847 учнів. Тобто понад 50% закладів загальної середньої освіти області та 73 % учнів області навчаються дистанційно. Додаткових зусиль потребує питання відновлення роботи і закладів дошкільної освіти. Лише 254 дитячих садочки відновили свою роботу: 86 садочків працюють в очному форматі для 5580 вихованців, 150 - у змішаному форматі, надаючи послуги 10 830 дошкільнятам і 24 - у дистанційному режимі - 1819 вихованців. Хочу наголосити, що створення максимального рівня безпеки у закладах освіти області продовжує бути вкрай актуальним» - поінформував на селекторі директор Департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександр Лончак.

Заслухавши доповідь, Максим Марченко, враховуючи пріоритетність питання відновлення роботи сфери освіти в умовах воєнного стану, дав доручення вжити максимальних заходів щодо завершення робіт по обладнанню наявного фонду захисних споруд, створити та облаштувати на території шкіл найпростіших укриттів, провести інформаційно-роз'яснювальну роботу серед учасників освітнього процесу, особливо батьків, з метою залучення учнів до очного формату навчання, враховуючи при цьому безпекову ситуацію.

Ще одна актуальна і важлива тема, яку обговорили на нараді – підтримка та розміщення ВПО: в Одеській області на обліку з 2014 року по сьогоднішній день перебувають 189 067 осіб, з них 51184 дітей та 5633 осіб з інвалідністю. Зокрема, за період з 24 лютого і на сьогодні - на облік як ВПО, в органах соціального захисту та в громадах, стали 113 471 осіб.

«Всім регіонам поставлене завдання створити додаткові місця для розміщення евакуйованого населення із регіонів, в яких проходять найактивніші бойові дії, а саме Донецької, Харківської, Запорізької, і найближчих до нашого регіону Херсонської та Миколаївської. Зокрема Одеська область повинна розмістити ще не менше 49000 осіб. Тобто необхідно організувати не менше 7000 місць на район» - повідомила в.о. директора Департаменту соціальної та сімейної політики Світлана Назаренко.

Тож Начальником Одеської ОВА дано доручення головам районних військових адміністрації провести відповідну роботу з організації додаткових місць для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Окремо розглянуто питання призначення та виплати субсидій і пільг на житлово-комунальні послуги.

«За 8 місяців 2022 року до Департаменту звернулись за призначенням субсидії звернулись 72,5 тисяч осіб на загальну суму 441722,9 тисяч грн., в тому числі 19,3 тисячам домогосподарств було призначено житлові субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива на загальну суму 62691,9 тис. грн. На сьогодні чисельність пільговиків, по Одеській області, становить 396 692 особи» - додала Світлана Назаренко.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь