Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 26 вересня

Дата: 27.09.2022 11:11
Кількість переглядів: 138

Безпекова ситуація в Одеській області станом на ранок 26 вересня

 

 

В Одесі та області ніч з 25 на 26 вересня видалася тривожною.  Близько другої години ночі ворог знову атакував Одещину трьома ворожими дронами-камікадзе. Один дрон знищений силами ППО. Ще два ворожих «Шахіди – 136» влучили в об’єкт військової інфраструктури. Внаслідок масштабної пожежі та детонації боєприпасів організовано евакуацію цивільного населення. Попередньо, за даними Оперативного командування «Південь», постраждалих немає. Боротьба з вогнем та рятувальна операція наразі триває.

Про це сьогодні, 26 вересня, повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає інформаційна агенція  «Юг. Today».

Сергій Братчук запевнив мешканців Одещини, що ситуація в регіоні повністю контрольована. Як сили оборони, так і обласна військова адміністрація працюють над забезпеченням охорони нашого рідного краю в умовах воєнного стану, роблячи все для того, аби полегшити життя людей та забезпечити «одеський внесок» в спільну українську Перемогу.

Речник ОВА вкотре нагадав про дотримання правил поводження під час сигналів повітряної тривоги, бо ж навчальних сирен впродовж війни не буває.

Варто зазначити, що, за інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, за минулу добу противник завдав п’ять ракетних та дванадцять авіаційних ударів, здійснив понад 83 обстріли з РСЗВ. Також ворог задіяв чотири ударних БпЛА для ударів по об’єктах цивільної інфраструктури. Від ворожого вогню постраждало понад сорок населених пунктів. Це, зокрема, Куп’янськ, Краматорськ, Бахмут, Красногорівка, Мар’їнка, Кам’янка, Курахове, Павлівка, Запоріжжя, Нікополь, Очаків, Миколаїв та Одеса.

За даними Оперативного командування «Південь», корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі без змін району маневрування, складу, задач та загроз. Ті самі чотири носії 28 «Калібрів» напоготові для нанесення ударів по всій території України.

В ОК «Південь» також відзвітували про успіхи на Південному напрямку фронту за минулу добу.

Так, продовжуючи обстріли ракетно-артилерійським та мінометним озброєнням позицій ЗСУ та тилових районів з мирними мешканцями, ворог застосовує і авіацію, і дрони-камікадзе. Противник проводить повітряну розвідку із застосуванням безпілотних шпигунів. Один з них був знищений при виконанні завдань в Бериславському районі Херсонщини.

На Миколаївщині спробу чергової атаки дрона-камікадзе типу «Шахід-136» присічено силами протиповітряної оборони. Дрон знищено у повітрі над відкритою місцевістю. Без руйнувань та людських втрат.

В Бериславському районі Херсонщини воїнами зенітної ракетної бригади збитий російський штурмовик Су-25. Для порятунку російського пілота окупанти відправили гелікоптер Мі-8, який також був успішно знищений українськими зенітниками.

Авіацією ЗСУ по ворогу нанесено дев’ять ударів, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 310 вогневих завдань, в рамках яких відпрацьовано удари по району зосередження ворожого озброєння та техніки на Бериславщині, посилено вогневий контроль Антонівського мосту, унеможливлено використання альтернативного руху на переправі в районі Нової Каховки.

Також підтверджено, що ворожа армія «послабла» на  43 рашисти, три танки, самохідну артустановку та дев’ять одиниць авто-бронетехніки. Знищено п’ять складів боєприпасів в Безіменному, Тернових Подах, в Калинівці і на Кінбурнській Косі.

 

«Загроза ракетних ударів та запуску дронів-камікадзе залишається актуальною і з моря, і з повітря, і з тимчасово окупованого суходолу. Ворог не припиняє практики підступних обстрілів мирних населених пунктів в тилових районах, тож дії за сигналами тривоги мають бути чіткими і швидкими.

Не наражайте себе на небезпеку, дослухайтесь до обмежень воєнного стану. Будьте пильні і свідомі, отримуючи та поширюючи інформацію, щоб не орієнтувати ворога, не створювати паніку, підтримувати і допомагати силам оборони», – наголосили військові.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь