У Болграді різко зросла захворюваність на коронавірус

Дата: 11.09.2022 13:26
Кількість переглядів: 170

У Болграді різко зросла захворюваність на коронавірус

Фото без опису

За минулий тиждень у Болградській громаді виявлено 28 хворих на коронавірус, 25 я яких – жителі Болграду. Таку статистику на останній апаратній нараді при Болградському міському голові озвучив головний лікар КНП “Болградський районний ЦНПМСД” Болградської міської ради Ігор Великсар.

«Якщо така тенденція до зростання захворюваності збережеться, то наступного тижня ми цілком вже зможемо говорити про 40 хворих», – зазначив він.

Разом з тим, Ігор Веліксар підкреслив, що перебіг хвороби не такий критичний, як це було до кампанії з вакцинації від «Ковід». З усього числа хворих – це здебільшого люди, які раніше вакцинувалися.

«І все ж таки хочу застерегти, якщо ви відчули симптоми того ж ГРВІ, краще якнайшвидше звернутися до лікаря і відсидітися вдома, ніж наражати на себе і оточуючих на хворобу. Тим більше, що за медичними показаннями ми проводимо тести на “ковід” безкоштовно. Також, якщо дійсно є така необхідність, забезпечуємо хворих на противірусні препарати», – пояснив він.

За словами головного лікаря, з початку компанії із вакцинації Центром та його структурними підрозділами вже вакциновано понад 26 тисяч осіб. Це люди, які отримали як перші дві дози, так і третю та четверту – бустерні. Серед них і діти від 12 років.

«На даний момент ми продовжуємо вакцинацію, особливо приділяючи увагу людям, які мають супутні захворювання, оскільки саме вони знаходяться у найбільшій зоні ризику. Вакцина CoronaVac є в наявності. Очікуємо надходження вакцини Pfizer, якої поки що немає на складах в Одесі», – розповів Ігор Великсар.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь