Городненська громада
Одеська область, Болградський район

СБУ викрила ізмаїльчанку, яка передавала ворогу інформацію про стратегічно важливі об’єкти міста

Дата: 08.09.2022 21:41
Кількість переглядів: 284

СБУ викрила ізмаїльчанку, яка передавала ворогу інформацію про стратегічно важливі об’єкти міста


 

Фото без опису

Служба безпеки України викрила жительку Ізмаїла, яка поширювала у соціальних мережах публічні заклики до підтримки російських загарбників та пропагувала «руzzкій мір». Про це повідомляє інформаційне агентство «Юг.Today» з посиланням на Управління СБ України в Одеській області.

Проросійська агітаторка після повномасштабного військового вторгнення окупантів розпочала систематично розповсюджувати у мережі Інтернет матеріали російської пропаганди.

Використовуючи акаунти у соцмережах, пропагандистка поширювала численні антиукраїнські дописи «рашистів», якими виправдовувала окупацію України та звеличувала воєнні злочини загарбників.

У помешканні колаборантки правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні термінали, які містять переконливі докази її причетності до протиправної діяльності, а здобуті у ході досудового розслідування данні свідчать, що дії проросійської пропагандистки були вчинені умисно з політико-ідеологічних мотивів.

Крім того, в ході слідчо-оперативних дій встановлено, що жінка підтримує тісні зв’язки з родичами з рф. В особистій переписці через один із месенджерів зловмисниця передавала дані щодо об’єктів критичної інфраструктури і стратегічно важливих локацій, серед яких – порти Ізмаїльського району, а також про переміщення гуманітарних та сільськогосподарських вантажів. Надіслана інформація становить загрозу національній безпеці та могла бути використана ворогом.

Правоохоронці готують зловмисниці повідомлення про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про обрання їй міри запобіжного заходу.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Заходи із викриття колаборантки проводили оперативники Управління СБУ в Одеській області за процесуального керівництва Ізмаїльської окружної прокуратури, спільно з Ізмаїльським РВП ГУНП в Одеській області.

Фото без опису
Фото без опису

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь