Одеська обласна державна адміністрація

Дата: 31.08.2022 14:34
Кількість переглядів: 161

НА ОДЕЩИНІ ЗБИРАЮТЬ СОНЯШНИК ТА СІЮТЬ РІПАК ПІД НОВИЙ ВРОЖАЙ

В Одеській області розпочато посів озимого ріпаку. Завдяки дощам різної інтенсивності, що пройшли наприкінці серпня, склалися сприятливі умови для посіву. За інформацією директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Алли Стоянової вже посіяно 50 тисяч гектар озимого ріпаку, що складає 50% від запланованих площ. На ряді площ вже отримано сходи.

«Під урожай 2023 року прогнозується посіяти 100 тисяч гектар озимого ріпаку. Головну хлібну культуру – озиму пшеницю посіють на площі у 540 тисяч гектар. Під озимий ячмінь відведуть 220 тисяч гектар. Таким чином основний зерновий блок на Одещині займе 760 тисяч гектар» - розповідає Алла Стоянова.

За оцінкою експертів для проведення осінньої посівної необхідно підготувати 140 тисяч тонн кондиційного, високорепродуктивного насіння, яке буде адаптоване до погодно-кліматичних і ґрунтових умов Одеського регіону. За інформацією профільного Департаменту, одеські аграріїв же закупили 115 тисяч тонн посівного матеріалу.

«Щоб провести увесь комплекс осінньо-польових робіт, обробити та підготувати під посів ґрунт, внести мінеральні добрива у кількості 45 тисяч тонн, протруїти насіння та провести захист від хвороб і шкідників, аграріям потрібно мати 25 000 тонн дизпалива та майже 7 тисяч тонн бензину» - говорить Алла Стоянова.

Окрім цього нині в Одеській області триває збирання врожаю пізніх сільськогосподарських культур – проса, гречки, соняшника, овочів, картоплі, плодів та ягід.

«Через посуху їх врожайність значно нижча, ніж очікувалось. Так урожайність гречки не перевищує і 5 ц/га, проса 8 ц/га, соняшнику 11 ц/га. Картоплі на кожному гектарі отримують по 105 центнер, овочів збирають по 130 ц/га, що становить 75-85% до врожайних показників минулого року. Нижча минулорічної також урожайність і плодів та ягід» - зазначає директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь