Городненська громада
Одеська область, Болградський район

Одеська обласна державна адміністрація

Дата: 30.08.2022 10:46
Кількість переглядів: 202

Сьогодні Одеську область з робочим візитом відвідала Віце-прем’єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

В рамках візиту Віце-прем’єр-міністр відвідала місце компактного проживання внутрішньо переміщених осіб, кібуц «Добрий самарянин» в селі Маяки де нині мешкає 30 внутрішньо переміщених осіб, в основному особи з інвалідністю та сім’ї з дітьми.

Ознайомилась з роботою Обласної комунальної установи «Обласний центр соціально-психологічної допомоги» де наразі перебуває 58 осіб, з яких 51 особа ВПО та 19 дітей.

В Одесі Ірина Верещук побувала в дитячій точці Спільно «UNICEF» та на базі Центру надання адміністративних послуг зустрілась з багатодітними родинами з числа внутрішньо переміщених осіб.

На початку селекторної наради, яку Віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук провела з головами районних військових адміністрацій та громад області, Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко повідомив, що Одеська область однією з перших запровадила ініціативу комплексного збору та зручного пошуку інформації створивши Портал допомоги внутрішньо переміщеним особам.

«За період з 24 лютого станом на сьогодні на облік як внутрішньо переміщені особи в органах соціального захисту та в громадах стали 102724 особи, з них 31374 дітей та 3848 осіб з інвалідністю. Також оформило статус ВПО через електронний портал Дія - 33970 осіб. Найбільша кількість переселенців розміщується на території Ізмаїльського та Болградського районів, а також в Одесі. Перенасиченість на півдні регіону відбувається у зв’язку з тим, що ці райони є прикордонно-транзитною зоною і багато людей розміщуються там на короткостроковий термін для подальшого перетину кордону. З метою розосередження та недопущення скупчення переміщених осіб в південних районах, в області відпрацьовано алгоритм розміщення внутрішньо переміщених осіб» - поінформував віце-прем’єра Начальник Одеської ОВА.

Максим Марченко зазначив, що в області продовжується робота по створенню додаткових місць для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Також на селекторі заслухали голів районних військових адміністрацій стосовно проблемних питань, та обговорили участь Одещини в міжнародних програмах для залучення коштів на ремонт інфраструктурних та житлових об’єктів, які будуть використовуватися для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

На завершення Віце-прем’єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук побувала в координаційному гуманітарному штабі Одеської області де зустрілась з волонтерами, які надають допомогу внутрішньо переміщеним особам.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь