Одеська обласна державна адміністрація

Дата: 30.08.2022 10:38
Кількість переглядів: 184

Сьогодні Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко разом з Міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим зустрілись з Генеральним секретарем Міжнародної морської організації Кітак Лімом, який з офіційним візитом відвідав Одесу.

Як зазначив Кітак Лім, ключововою метою його візиту є відвідини Одеського морського торговельного порту, аби на місці переконатися в тому, що процес завантаження суден триває і в ході виконання Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції всі процеси відбуваються згідно з усіма необхідними нормами.

"Реалізація Ініціативи була б неможливою без підтримки Збройних Сил та Військово-Морських Сил України. Ще в квітні на горизонті Одеси стояли російські військові кораблі. Спочатку ЗСУ нейтралізували один, потім другий, а ще через невеликий проміжок часу вони взагалі перестали наближатися до міста. Далі — звільнення острову Зміїний, і з цієї точки деблокада портів стала можливою" - зазначив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

В рамках розмови з Генеральним секретарем IMO Олександр Кубраков обговорив плани щодо розширення дії Ініціативи на інші категорії українського експорту. А з командувачем Військово-Морських Сил Збройних Сил України Олексієм Неїжпапою та Начальником Одеської обласної військової адміністрації Максимом Марченком Міністр інфраструктури обговорив безпекові виклики для цивільного судноплавства та стабільної роботи портів. Адже на їх думку, без покращення безпекової ситуації в Чорному морі, масштабування проєкту буде неможливим.

"Ми розуміємо, що розширення Ініціативи може відбутися двома шляхами. Перший – коли маючи результати на фронті ми продовжуємо вести діалог через ООН та інших партнерів. Та другий – відновлення Україною контролю над усіма своїми територіями та повернення справедливого світопорядку, який підтримують усі цивілізовані країни. Втім, все це залежатиме від результатів на полі бою та озброєння, яке надається нашими союзниками" - додав Олександр Кубраков.

Сторони домовитись, щоб безпека мореплавства в ході «зернової ініціативи» буде ще більше моніторитись Міжнародною морською організацією, а будь-які провокації росії щодо цивільних суден будуть чітко фіксуватись.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь