Одеська обласна державна адміністрація

Дата: 11.08.2022 10:08
Кількість переглядів: 129

Одеська обласна державна адміністрація

9 August, 16:01  · 

За інформацією Департаменту соціальної політики Одеської обласної військової адміністрації, за 7 місяців 2022 року, житлову субсидію призначено та отримують 67,5 тисяч домогосподарств на загальну суму 388 млн. грн. За це й же період 17 тисячам домогосподарств було призначено житлові субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива на загальну суму 55 761,9 тис. грн.

«В державі функціонує дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова. На сьогодні чисельність пільговиків, облікованих у Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги по Одеської області, становить 358 087 осіб. Станом на 1 серпня пільги у готівковій формі отримують майже 48 тисяч осіб на суму майже 142 з половиною млн. грн, у безготівковій формі – майже 41 тисяча осіб на суму 134 з половиною млн. грн. Також 5000 пільговиків отримають пільги у грошовій формі на тверде паливо та скраплений газ на суму 12 млн. грн» - говорить Директор Департаменту Тетяна Демент’єва.

Щодо соціальних виплат, то вона зазначає, що сума призначених та виплачених за 7 місяців 2022 року державних допомог становить 2 мільярди 107 млн. грн. Заборгованості немає. Виплати здійснюються щомісяця двома траншами до 10 та 30 числа.

«За січень-липень 2022 року 279 батькам-вихователям і прийомним батькам на 749 дітей призначено та перераховано державну соціальну допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошове забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", проведено оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя на загальну суму 84,2 тис. грн. за рахунок державного бюджету. Кількість отримувачів допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях – складає 18,7 тисяч сімей. Протягом 7 місяців 2022 року зазначена допомога профінансована на суму 236 079,5 тис. грн» - додала директор Департаменту соціальної політики Одеської ОВА.

Відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» перераховано 1262 особам на суму 4,45 млн. грн. Також за 7 місяців 2022 року в області видано 2115 одноразової натуральної допомоги при народженні дитини «пакунок малюка», породіллям, які зареєстровані в Одеської області та народжували в пологових будинках Одеської області.

«З 2020 року змінено механізм забезпечення «пакунками малюка». Породілля може отримати або одноразову натуральну допомогу або грошову компенсацію. Станом на 1 серпня із заявою щодо призначення зазначеної компенсації звернулось 6162 особи. Призначено компенсацію– 5927 особам, інші 224 справи ще опрацьовуються» - поінформувала Тетяна Демент’єва.

Деталі - у відео.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь