Болградська районна державна адміністрація

Дата: 11.08.2022 10:02
Кількість переглядів: 152

Болградська районна державна адміністрація

8 August, 14:10  · 

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 08 СЕРПНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Сільськогосподарські підприємства району продовжують підготовку ґрунту під посів озимих культур 2023 року, а також підготовку для збирання пізніх зернових культур.

В громадах району продовжується робота щодо дооблаштування та дооснащення захисних споруд, що розташовані у безпосередній близькості до місця знаходження закладів освіти, які плануються використовувати для укриття здобувачів освіти і працівників, у тому числі для осіб з особливими освітніми потребами. За результатами проведеного обстеження захисних споруд в навчальних закладах району встановлено: з перевірених 79 закладів загальної середньої освіти, рекомендовано до використання як укриття, за умов усунення всіх недоліків, 38 споруд у 36 закладах загальної середньої освіти. Не рекомендовано до використання як укриття - 15 споруд у 15 закладах загальної середньої освіти. Не мають укриттів на території закладу та на відстані до 500 метрів - 28 закладів загальної середньої освіти.

По спорудах, які визначені обмежено придатними, міськими, сільськими та селищними радами затверджено плани щодо проведення ремонтних робіт, дооснащення їх необхідними засобами життєзабезпечення, встановлені терміни завершення робіт до початку нового навчального року.

При Болградській районній військовій адміністрації продовжує роботу Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань. На даний час проводиться видача допомоги громадам району, внутрішньо-переміщеним особам, інвалідам I, II групи, пенсіонерам 80+ та малозабезпеченим особам. Протягом останнього тижня внутрішньо-переміщені особи громад району отримали чергові продуктові набори від організації World Central Kitchen.

Нещодавно, у рамках громадської ініціативи, Aid 4 Ukraine подарувала автомобіль швидкої допомоги Бородінській територіальній громаді.

Aid 4 Ukraine – це громадська ініціатива допомоги та забезпечення захисників України медичними засобами порятунку життя, індивідуальними аптечками та навчання їх ефективного застосування в умовах бойових дій. Це стало можливим завдяки допомозі італійським підприємцям з міста Верона, що входять до громадської організації Confcommercio Verona.

У нинішніх складних умовах дуже важливим є питання нормального функціонування медицини та вчасного надання високоякісних послуг населенню

Також протягом тижня КНП «Болградська ЦРЛ», КНП «Тарутинська ЦРЛ» та КНП «Арцизька опорна лікарня» отримали гуманітарну допомогу від благодійного фонду «БУДЖАК РЕЛІФ». Представники фонду передали лікарням більше ніж 200 тисяч одиниць медичних засобів на загальну суму біля 4 млн. грн. Це – постільна білизна, засоби гігієни, медичні препарати та засоби, ліжка, обігрівачі та інше.

Крім того в районі проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб та виплата соціальної підтримки.

В Болградському районі триває вакцинація проти COVID-19, яка проводиться на базі Арцизького, Болградського, Бородінського та Тарутинского центрів ПМСД.

Від початку кампанії в районі провакциновано - 53508 осіб, або 36,5% мешканців району. Першу дозу отримали – 25635 осіб, другу дозу отримали – 24620 осіб, І-у бустерну дозу отримали – 3251 особи та ІІ-у бустерну дозу отримали – 2 особи.

Крім того зазначимо, що останніми днями в Болградському районі спостерігається тенденція збільшення кількості хворих на COVID-19 .

З метою недопущення необґрунтованого підвищення цін та вжиття заходів реагування стосовно таких фактів головам ОТГ надано доручення щодо посилення контролю з проведення моніторингу цін за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на продовольчі товари відповідно до вимог постанови КМУ від 06 березня 2022 року №223. Крім того районна робоча група з контролю за ціновою ситуацією в Болградському районі буде проводити додаткові перевірки торгівельних об’єктів в громадах району на відповідність необґрунтованого підвищення цін на соціально значущі товари. За результатами моніторингу інформація буде направлена до Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВА та до ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області для відповідного реагування.

В районі продовжують працювати пункти прийому та видачі гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА

Возможно, это изображение текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь