ЦЕНТР ПРОБАЦІЇ ПРОВІВ ІНФОРМАЦІЙНО-ПРОСВІТНИЦЬКИЙ ЗАХІД НА ТЕМУ: «ЛЮДИНА – НЕ ТОВАР»

Дата: 09.08.2022 09:22
Кількість переглядів: 94

ЦЕНТР ПРОБАЦІЇ ПРОВІВ ІНФОРМАЦІЙНО-ПРОСВІТНИЦЬКИЙ ЗАХІД НА ТЕМУ: «ЛЮДИНА – НЕ ТОВАР»

02 серпня 2022 року провідним інспектором Болградського районного сектору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Оленою Пєпєльжи з неповнолітніми клієнтами пробації було проведено інформаційно-просвітницький захід на тему: «Людина – не товар».

Метою даного заходу було підвищення рівня інформованості неповнолітніх засуджених стосовно явища торгівлі людьми як прояву сучасного рабства, причин та наслідків людської дискримінації.

Підобліковим зазначено про проблеми транснаціональної злочинності, пов’язаної з торгівлею людьми, які мають глобальний характер і стоять на третьому місці після торгівлі зброєю та наркотиками.

Високий рівень безробіття та низька якість життя населення і далі змушують громадян шукати роботу за кордоном. Як свідчить практика, найуразливішою категорією людей, які страждають від цього злочину, є жінки та діти. Найпоширенішими злочинами такого роду для України є сексуальна експлуатація, насильство, жорстоке поводження з дітьми, використання праці дітей. За даними Міжнародної організації з міграції, в Україні зростає кількість жертв трудової експлуатації. Випадки торгівлі дітьми складають понад 10% загальної кількості випадків, і цей відсоток постійно збільшується. Під час подорожі, навчання чи роботи за кордоном ви маєте подбати про власну безпеку. Саме через легковажність та недостатню поінформованість про реалії працевлаштування за кордоном громадяни опиняються в скрутних ситуаціях.

По закінченню бесіди неповнолітнім було наголошено на тому, що вони повинні знати свої права й бути готовими їх захистити. Якщо в майбутньому вони планують їхати на роботу за кордон, їм необхідно отримати достовірну інформацію про майбутню роботу та умови життя за кордоном.

Болградський районний сектор № 2

філії Державної установи «Центр пробації»

в Одеській області

Возможно, это изображение 4 человека, люди сидят, люди стоят и в помещении


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь