«ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО»: НА УКРЗАЛІЗНИЦЮ ЧЕКАЄ НАЙБІЛЬШЕ В ІСТОРІЇ ОНОВЛЕННЯ ПАРКУ ВАНТАЖНИХ ВАГОНІВ

Дата: 23.10.2021 20:35
Кількість переглядів: 557

Возможно, это изображение (поезд и железная дорога)«ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО»: НА УКРЗАЛІЗНИЦЮ ЧЕКАЄ НАЙБІЛЬШЕ В ІСТОРІЇ ОНОВЛЕННЯ ПАРКУ ВАНТАЖНИХ ВАГОНІВ

В Україні за програмою президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» буде масштабно оновлено парк вантажних вагонів Укрзалізниці.

Голова Міністерства інфраструктури Олександр Кубраков анонсував програму оновлення рухомого складу Укрзалізниці. Протягом кількох років планують списати десятки тисяч застарілих вагонів і придбати 45 тисяч нових на 100 млрд гривень.

Таке велике замовлення машинобудівна промисловість України отримає вперше за часи незалежності. Оновлювати парк вагонів, за словами радника міністра інфраструктури Івана Федорка, будуть в рівних долях "Укрзалізниця" і приватні власники.

Наразі в Україні, за даними УкрЗалізниці, курсують 174 тисячі вантажних вагонів, з яких 95 тисяч давно вичерпали нормативний термін служби. Середній вік вагона на УЗ – до 40 років, хоча термін експлуатації — максимум 30 років.

«У нас почастішали аварії, інциденти, які відбуваються з нашим зношеним вагонним парком. У нас з усіх ремонтів, які робляться з вагонами, 84% ремонтів - це позапланові. Тобто ми змушені латати, заварювати», — розповідає заступник директора Департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов.

Утримувати зношені вагони залізниці, за словами Ткачова, набагато дорожче, бо вони ламаються непередбачувано та вимагають додаткових витрат на позапланові ремонти.

Наказ Мінінфраструктури про списання вагонів, термін дії яких вичерпався, вже готовий, залишилося його підписати.

Запуск масштабного оновлення вагонів дозволить пожвавити не лише українське машинобудування, а й всю економіку в цілому.

«Вагон - це повністю український виріб. В Україні видобувають руду, роблять з неї метал, виготовляють усі компоненти. Як тільки держава купує хоча б один вагон - запускається цілий ланцюг промислових підприємств», - сказав заступник голови комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

Нагадаємо, цього року у присутності президента Володимира Зеленського було підписано меморандум щодо залучення експортного фінансування на модернізацію УЗ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь