Одеська обласна державна адміністрація

Дата: 10.02.2023 20:30
Кількість переглядів: 113

Чи стане Одеса господарем Всесвітньої виставки у 2030 році? Відповідь на це питання світ дізнається вже в листопаді цього року.

Попри повномасштабну війну з російської федерацію, Україна продовжує боротися за своє культурне, технологічне та іміджеве майбутнє на дипломатичному фронті. У змаганні за проведення EXPO 2030 держава вже перемогла москву, яка також була одним з претендентів на приймання Всесвітньої виставки.

Зараз наша конкурує з потужними містами-лідерами — Рим (Італія), Пусан (Південна Корея) та Ер-Ріяд (Саудівська Аравія). На зустрічах з міжнародними партнерами голова Одеської ОВА Максим Марченко закликає підтримати у боротьбі за EXPO 2030 саме Україну.

«Як сказав один з цих партнерів: “в Одеси немає стільки грошей, скільки є в Південній Кореї або Саудівській Аравії, але в Одеси є набагато більше друзів”. Ми віримо, що друзі України підтримають нас у змаганні за проведення Всесвітньої виставки. І я вірю, що EXPO 2030 відбудеться саме в Одесі», — зазначив Максим Марченко.

Зазначимо, що в голосуванні за місто-господаря Всесвітньої виставки беруть участь 170 країн-членів Бюро міжнародних виставок. Для перемоги у змаганні за EXPO 2030 Україні потрібно набрати щонайменше 86 голосів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь