В СЕЛІ НОВІ ТРОЯНИ СТАЛАСЯ ВАЖЛИВА ПОДІЯ: ГРОМАДА ТЕПЕР МАЄ НОВУ СУЧАСНУ АМБУЛАТОРІЮ

Дата: 30.01.2023 16:18
Кількість переглядів: 79

В СЕЛІ НОВІ ТРОЯНИ СТАЛАСЯ ВАЖЛИВА ПОДІЯ: ГРОМАДА ТЕПЕР МАЄ НОВУ СУЧАСНУ  АМБУЛАТОРІЮ

Мешканці села Нові Трояни, яке відноситься до Городненської територіальної громади, давно чекали на цю подію. Необхідність у новій будівлі була, бо сільська амбулаторія не відповідає сучасним стандартам до таких споруд. І от нарешті відбулося довгоочікуване підписання акту прийняття-передання  –  і тепер в селян буде нова сучасна амбулаторія загальної практики сімейної медицини. 

Відразу по завершенню будівництва місцева рада погодилася прийняти її на баланс. Але виникли труднощі. 

«Ми слідкували за будівництвом. Так,  були складнощі, але вони стосувалися документації. Стосовно роботи будівельників нарікань в нас нема. Всі роботи, в тому числі і внутрішні, виконані якісно. Підведені електрика, вода», – розповідає нашому виданню Микола Богоєв, голова Городненської територіальної громади. 

Фото без опису

Щоб підписати акт приймання-передачі, до села приїхав головний спеціаліст відділу проєктно-кошторисної документації Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації Олег Курлов.

В старостаті Нових Троян зібралися депутати Городненської сільської ради, місцеві активісти, представники фермерських господарств та голова громади Микола Богоєв.

«Ми, нарешті, підписали необхідні документи! Це був дуже довгий та кропіткий період роботи. Я декілька разів їздив до Одеси, також розв’язувати проблемні питання з депутатами на місці», – розповідає Микола Богоєв.

Фото без опису

Сільська рада вже давно згодна була прийняти амбулаторію на баланс, але без підписаного акту це неможливо, а також неможливо було використовувати її за призначенням.

Відтепер будівля належить Городненській громаді, але й це ще не все, зараз є питання щодо забезпечення будівлі необхідним обладнанням та меблями.

«Обладнання та меблів немає. Ми маємо усні домовленості, що щось нам привезуть, але поки нічого конкретного. Тому ми й зібралися на підписання документів таким широким колом. Ми вирішили поки прийняти все як є. Далі вже будемо розмірковувати, яким чином обладнати будівлю, щоб вона працювала», – каже Микола Дмитрович.

Найближчим часом будівля буде передана в оренду Болградському Центру первинної медико-санітарної допомоги. Тільки тоді в амбулаторії можливо вести лікарський прийом місцевих мешканців.

«Нова амбулаторія нам дуже потрібна. Саме тому ми прикладали стільки зусиль. Ми не хотіли, щоб наша амбулаторія стала ще одною  недобудовою, які є в Одеській області. Тому маємо завершити справу до кінця. Амбулаторія дозволить місцевим жителям отримувати більш якісні медичні послуги», – завершив голова Городненської громади.

Нагадаємо, сучасну амбулаторію  в селі Нові Трояни почали будувати ще у 2020 році у рамках державної програми підтримки сільської медицини«Велике будівництво». Планувалося збудувати не лише службові приміщення, а й житло для медичного персоналу.

Вартість робіт на той час складала майже 8 млн грн. Проєктно-кошторисна документація виготовлялася коштом місцевого бюджету, а роботи проводили коштом державного бюджету. Замовником виступила Одеська обласна державна адміністрація. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь