Міністерство охорони здоров'я України

Дата: 06.09.2022 20:59
Кількість переглядів: 150

Україна та Австрія реалізовуватимуть спільні проєкти у сфері охорони здоров'я.

Між урядами України та Австрії підписана Рамкова угода про економічну співпрацю у розвитку проєктів.

Зазначена угода у сфері охорони здоров’я передбачає реалізацію низки важливих спільних проєктів, серед першочергових — будівництво та оснащення Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», сучасної університетської клініки у Києві, а також створення Національного реабілітаційного центру у Львові.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Viktor Liashko під час зустрічі з федеральним міністром праці та економіки Австрії Мартіном Кохером.

«Підписання угоди — це стартовий пункт для подальшої співпраці та взаємовідносин між нашими країнами у сфері охорони здоров’я. І ми надзвичайно вдячні нашим австрійським партнерам за готовність брати активну участь у фінансуванні та розбудові нашої медичної системи. Розбудова лікарень у рамках угоди значно посилить спроможність української системи охорони здоров’я та дозволить розвиватися у післявоєнний період, адже попри війну держава не припинила модернізацію та оновлення лікарень, зокрема у напрямі оснащення дороговартісним медичним обладнанням», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час візиту з паном Кохером до НДСЛ "Охматдит".

Під час спілкування сторони обговорили подальшу співпрацю у сфері охорони здоров’я, а також очільник МОЗ України висловив вдячність австрійському народу та уряду за гуманітарну допомогу, яку отримує українська медична сфера від Австрії з перших днів повномасштабного вторгнення рф, а це — лікарські засоби, медичні вироби та обладнання.

Федеральний міністр праці та економіки Мартін Кохер запевнив, що Австрія продовжить і надалі підтримувати Україну у її відновленні та відбудові.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь