Бессарабия-FOLK

Дата: 03.10.2021 18:57
Кількість переглядів: 848

Бессарабия-FOLK

24 вересня о 15:41  · 

Міжнародній фестиваль народної творчості "BESSARABIYA FOLK", який відбувся 11-12 вересня 2021 року в селі Городнє Болградського району за підтримки партнерської програми "Культура. Туризм. Регіони" Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму"(ДАРТ) завершився. Ми продовжуємо розповідати про те, як проходив фестиваль.

Сьогодні наша розповідь про найпопулярніший танець фестивалю – болгарський хоро. Він буває різних форм, найчастіше хоро танцюють в колі, однак крива лінія людей також є прийнятною. Кроки, що використовуються в хоро, надзвичайно різноманітні. Хоро може варіюватися від трьох до семи-восьми кроків вперед і від одного до п’яти-шести кроків назад, залежно від конкретного типу.

Особливістю городненського хоро є те, що він об'єднував людей різного віку: його танцювали молоді люди, діти, навіть старі бабусі ставали в танцювальне коло. Всі бажаючі під час фестивалю за 10-15 хвилин могли пройти майстер-клас та приєднатися до спільного кола танцю.

Мелодія цього танцю лунала над селом не тільки вдень, а й вночі, коли після закінчення офіційної програми всі бажаючі ще довго танцювали хоро.

Далі буде…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь